Regisseur gevonden voor remake Disney's 'Mulan'

De keuze is gevallen op de Nieuw-Zeelandse Niki Caro.

Nu live-action herverfilmingen van geliefde Disneyklassiekers een lucratief feit zijn, wordt al hard getimmerd aan de volgende film terwijl de vorige nog niet eens in de bios te zien is. Kunnen we binnenkort rekenen op een barokke remake van Beauty and the Beast, voor volgend jaar staat alvast een nieuwe adaptatie van Mulan gepland. De regisseur - of beter gezegd, regisseuse - voor dat project is nu aangekondigd. De Nieuw-Zeelandse Niki Caro (Whale Rider, North Country) mag de klus klaren.

Mulan draait om de lotgevallen van de titelfiguur, een Chinees meisje dat vermomd als man het leger ingaat om haar vader te redden. Dat is natuurlijk tegen de regels van het Chinese Rijk en dus niet zonder risico. Als er dan ook nog een oorlog losbarst met barbaarse plunderaars, is het de vraag hoe lang Mulan haar maskerade kan volhouden zonder ontmaskerd te worden.

Caro is geen onverwachte keuze voor een film als deze, aangezien sterke vrouwenrollen een leidraad vormen in haar oeuvre. Dat geldt ook voor haar binnenkort te verschijnen nieuwe film The Zookeeper's Wife, een Tweede Wereldoorlogsdrama met een hoofdrol voor Jessica Chastain. Disney maakt zich de laatste jaren hard voor sterke vrouwenrollen in haar films, getuige onder andere Frozen, Rogue One: A Star Wars Story en Moana. Met Mulan blijkt Caro echter slechts de tweede regisseuse die voor Disney uitgekozen is voor een filmproject met een budget van boven de 100 miljoen dollar, na Ava DuVernay voor het nog te verschijnen A Wrinkle in Time. Blijkbaar ziet Disney nu ook achter de schermen graag meer genderdiversiteit.

De nieuwe Mulan dient vanaf november 2018 in de bioscoop te zien te zijn. Overigens werkt ook studio Sony Pictures aan een rivaliserend project gebaseerd op het verhaal van Mulan.



NieuwsFilm

meest populair