Tom Hiddleston doet een Patrica Paaytje

Tom Hiddleston doet een Patrica Paaytje

"Hiddle Piddle did a widdle in the middle of the night" wordt werkelijkheid!

Dat acteur Tom Hiddleston (Kong: Skull Island, Thor: Ragnarök) in sommige films de ultieme bad guy speelt, wil niet zeggen dat hij ook zomaar eens een redder in nood zou kunnen zijn, zo ondervond ook zijn The Night Manager-collega Tom Hollander (Valkyrie, Mission: Impossible - Rogue Nation). Hiddleston schuwt daarbij ook niet om de meest fatsige middelen in te zetten, want zelfs zijn plas gebruikt de acteur voor zijn helende activiteiten.

Tijdens zijn bezoek gisterenavond aan The Graham Norton Show vertelde de 36-jarige acteur over dit bijzondere voorval op het strand van Mallorca, waar de BBC-serie The Night Manager deels werd opgenomen. Hiddlestons collega Hollander trapte tijdens zijn bezoek aan het bekende Spaanse vakantie eiland in een kwal. Kwallen delen soms pijnlijke steken uit wanneer zij in contact komen met mensen. Meestal veroorzaken deze kwallenbeten hevige reacties op de menselijke huid.

Hiddleston vertelde gekscherend tegen host Graham Norton en het publiek dat hij als oplossing, al volgens oma's oude wijsheid, ingreep op een wel een heel fatsige manier, namelijk met een plasje over de voeten van zijn collega Hollander. Urine wordt in de ouderwets volkse genezingsboeken vaker genoemd als middel om pijn en jeuk, van bijvoorbeeld brandnetels of dus een kwallenbeet te bestrijden. Volgens deskundigen is dit een fabeltje en zou een plasje over de zere huid juist de pijn verergeren, door de zuurheid van ons bruingele gloedje.

Hiddleston vertelt geheel in lijn met dit al dan niet ranzinge, maar geestige verhaal een anekdote over zijn schooltijd, waarin hij "Piddle" ("plasje") als bijnaam had. Zijn klasgenootjes hadden zelfs een verse bedacht om hem te plagen: "Hiddle Piddle did a widdle in the middle of the night". Maar zelfs plas, komt dus wel eens van pas. Al bekent de Loki-vertolker wel dat hij achteraf, na het kwal-incident, informatie heeft opgezocht over de daadwerklijke werking van urine in dit soort gevallen. Ook Hiddleston concludeert namelijk dat dit niet meer dan "gezeik" is...



NieuwsFilm

meest populair