Kong vs. Skullcrawler in clip 'Kong: Skull Island'

Kong vs. Skullcrawler in clip 'Kong: Skull Island'

En er zijn posters, en nog een clip!

Warner Bros. gaat vrolijk door met het vrijgeven van promotiemateriaal voor Kong: Skull Island. Vandaag hebben we niet alleen twee clips, maar ook nog een aantal posters. Afgezien daarvan had The Guardian nog een erg interessant artikel waarin we van alles leren over de film van regisseur Jordan Vogt-Roberts.

Zoals recent onthuld in een erg uitgebreide synopsis, weten we nu dat Kong: Skull Island zich in 1972 afspeelt. De Vietnam-oorlog is bijna voorbij en het Landsat-programma wordt gelanceerd. In het kader daarvan ontdekken de Amerikanen een mysterieus nieuw eiland, waar ze een team naartoe sturen. Maar dat team krijgt al snel te maken met concurrentie, die heel andere plannen heeft met het eiland.

Dat heeft allemaal vermoedelijk te maken met de gigantische Kong. Deze 26 meter lange aap wordt niet verliefd op een mensenmeisje, zoals de klassieke versies van de koning dat allemaal werden. Ook is Kong niet per se een vijand, maar ook geen vriend. Hij gedoogt eerder de aanwezigheid van de teams en is zelfs, zoals uit onderstaande actievolle clip blijkt, bereid tot geweld over te gaan om de mensen te beschermen.

In de eerste van de twee clips die we hebben, neemt Kong het op tegen een Skull Crawler. Veel krijgen we niet te zien van dat gevecht, maar het laat zien dat Kongs positie als heerser op het eiland zwaarbevochten is.


Dan is er nog een interessante clip, die de verbinding met de Godzilla-film van regisseur Gareth Edwards duidelijk schetst. Hierin dwingt het personage van Samuel L. Jackson dat van John Goodman hem de werkelijke toedracht achter hun missie naar het eiland te vertellen. "Ik werk voor Monarch, een organisatie die zich specialiseert in het identificeren van gigantische ongeïdentificeerde organismen", vertelt die. Monarch kwam natuurlijk ook al voor in Godzilla uit 2014.



Kong: Skull Island laat zien hoe de machtige aap zich in een strijd om heerschappij op het mysterieuze eiland bevindt. Hij wil wraak voor de dood van al zijn soortgenoten en ontziet daarbij niets. Vanaf 9 maart in de bioscoop.

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair