Acteurs veel meer schermtijd dan actrices

Acteurs veel meer schermtijd dan actrices

Bijna 100 voor een Oscar genomineerde films werden onderzocht.

Eens in de zoveel tijd laat een bekende actrice zich weer eens uit over het feit dat actrices nog steeds vaak heel wat minder betaald krijgen dan acteurs. Zo zei Emma Stone recentelijk nog dat bepaalde mensen en studio's in Hollywood seksistisch zijn en dat mannen daardoor nog een streepje voor hebben. Bovendien blijkt nu uit een onderzoek gedaan door de Amerikaanse universiteit Saint Lawrence dat mannen ook nog eens duidelijk meer schermtijd hebben dan vrouwen.

De onderzoekers bekeken bijna 100 films, namelijk alle films die sinds 2006 genomineerd werden voor de Oscar voor Beste Film. Daaruit bleek dat de acteurs maar liefst 43 procent van de tijd te zien zijn, bijna het dubbele van de actrices, die slechts 22 procent van de tijd op het scherm voorkomen. Er zijn enkele uitzonderingen, zoals Hidden Figures van dit jaar en Room van vorig jaar.

Daarbij moet nog opgemerkt worden dat wanneer het ging over een film met een mannelijke regisseur de percentages zelfs nog wat verder uit elkaar lagen, namelijk één procent meer voor de mannen, dus 44, en één procent minder voor de vrouwen, een totaal van 21 dus. Wanneer de film echter werd geregisseerd door een vrouw lagen de percentages veel dichter bij elkaar. De verhouding is dan bijna gelijk, met 31 procent voor de mannen tegenover 30 procent voor de vrouwen.

Wat vinden jullie hier nu van? Is dit inderdaad een bewijs van een duidelijk ongelijke behandeling van acteurs en actrices, zoals velen beweren, of verklaart dit juist waarom de mannen meer betaald zouden moeten krijgen?



NieuwsFilm

meest populair