Officieel: Matt Reeves regisseert 'The Batman' en Ben Affleck keert terug!

Officieel: Matt Reeves regisseert 'The Batman' en Ben Affleck keert terug!

War of the Planet of the Apes-kopman alsnog akkoord.

Na enkele weken van onduidelijkheid is nu officieel onthuld dat Matt Reeves (War of the Planet of the Apes) de regie op zich neemt van The Batman. Verleden maand werd nog bekend dat Ben Affleck het niet zag zitten om zowel in de film te spelen als deze te regisseren.

Verleden week verschenen er nog berichten dat Reeves zich had terug getrokken, met een kleine kans dat hij de film alsnog zou regisseren. Nu is er klaarblijkelijk schot in de zaak gekomen.

"Ik hou van het verhaal van Batman sinds ik een kind was," aldus Reeves. "Hij is zo'n iconisch en overtuigend personage en eentje die me diep aanspreekt. Ik ben enorm vereerd en opgewonden om met Warner Bros. samen te werken om een epische en emotionele nieuwe film van de Caped Crusader naar het witte doek te brengen."

Of Reeves ook meerdere films in zijn contract is niet duidelijk. Wel is duidelijk dat Warner Bros. de eerste Batman-solofilm in het DC Extended Universe als een prioriteit ziet.

Naar verwachting keert Affleck terug als Caped Crusader en The Batman verschijnt waarschijnlijk in 2019. Er zou al een goedgekeurd script zijn.

UPDATE: Ben Affleck geeft duidelijkheid over zijn titelrol


Afgelopen weken was er onduidelijkheid over de rol die Ben Affleck nog in zou willen nemen in het DC-filmuniversum. Mogelijk zou hij helemaal afstand willen nemen van The Dark Knight. De acteur heeft via Twitter duidelijkheid gegeven door regisseur Reeves welkom te heten in de Batcave. Batfleck zal dus gewoon de titelrol invullen. Naast de bevestiging plaatste Affleck ook een nieuwe foto van zijn Bats.



Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair