Sony Pictures & Gerard Butler verfilmen YA-boek 'A Darker Shade of Magic'

Sony Pictures & Gerard Butler verfilmen YA-boek 'A Darker Shade of Magic'

In de wereld van Victoria Schwab verbindt de magische stad Londen vier parallelle universums.

Sony Pictures is de winnaar geworden in een biedingsstrijd om de filmrechten van YA-boek A Darker Shade of Magic. Volgens The Hollywood Reporter versloeg de filmstudio concurrenten 20th Century Fox en Lionsgate. Het is het eerste hoofdstuk in een driedelige serie van schrijfster Victoria Schwab. Nu Sony werk kan maken van de verfilming, hebben ze besloten met acteur Gerard Butler de handen ineen te slaan. Laatstgenoemde zal met zijn productiebedrijf G-Base produceren.

Kell is een magiër die het vermogen bezit om tussen vier parallelle universums te reizen, allen verbonden door de magische stad Londen. De werelden kijken anders op tegen magie. Zo zien ze in Grey Londen magie als een mythe, wordt toverkracht in Red Londen geëerd, vecht men erom in White Londen en in Black Londen is de populatie volledig overmeesterd door tovenarij. Wanneer Kell een zakkenrolster ontmoet, Delilah Bard, belandt hij in een groots avontuur.

A Darker Shade of Magic komt uit 2015. Het jaar daarop bracht Schwab A Gathering of Shadows uit. Het tweede vervolg, A Conjuring of Light, verscheen vorige week in de boekenwinkels. Het is niet bekend of de acteur uit Gods of Egypt een rol op zich neemt. We kunnen de Schot in ieder geval de komende jaren in titels als Hunter Killer en Geostorm bewonderen.


Bekijk de afbeelding



NieuwsFilm

meest populair