Matt Reeves krijgt laatste woord over 'The Batman'

Matt Reeves krijgt laatste woord over 'The Batman'

En mag dus helemaal zijn visie realiseren.

Het pre-productieproces van The Batman verliep tot dusverre niet bepaald ideaal. Ondertussen is er wel enige vooruitgang geboekt, want Matt Reeves heeft getekend om de solofilm voor Ben Afflecks DC-held te regisseren. Toch verliepen ook die onderhandelingen niet meteen lekker, en nu is daar wat context over vrijgegeven.

Splash Report stelt dat de onderhandelingen in eerste instantie stukliepen op het feit dat Reeves complete zeggenschap over de film wilde hebben. Warner was daar niet zeker van, omdat het script van Chris Terrio, Ben Affleck en Geoff Johns al klaar was. Maar na alle onderhandelingen schijnt de uitkomst toch te zijn dat Reeves alle beslissingen mag maken.

Daarmee kan de regisseur een film maken die hij voor ogen heeft, zoals hij ook al deed met Cloverfield en Dawn of the Planet of the Apes. Vermoedelijk is het dus geen slechte keuze geweest om hem dit te gunnen. Daarnaast past het bij de visie waarmee Warner zijn DC-filmuniversum wilde lanceren, namelijk dat regisseurs en hun visie op de personages centraal zouden staan.

Waar even gedacht werd dat Zack Snyders stijl centraal zou worden, lijkt dat dus niet per se het geval te zijn en krijgen we gewoon een film zoals Matt Reeves die wil maken. Vanaf wanneer de film in de bioscoop moet draaien is niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair