Gerucht: Matthew Vaughn in gesprek voor 'Man of Steel'-vervolg

Hij diende in 2010 al een pitch in, maar verloor toen van Christopher Nolan.

Met Man of Steel lanceerde Warner Bros. het DC-filmuniversum. De film was een succes, en sindsdien horen we verhalen over een eventueel vervolg. Vandaag is er het gerucht dat de tweede solofilm voor de Superman van Henry Cavill nog altijd in de maak is. Niemand minder dan Matthew Vaughn zou in gesprek zijn om de film te regisseren.

Dit vertellen bronnen van Collider. De studio zou al gesprekken met Vaughn hebben gevoerd, maar het gaat daarbij om eerste verkenningen. Er worden dus volgens Collider nog geen deals gesloten, maar Vaughn zou de regisseur zijn van wie Warner een DC-film wil zien. In eerste instantie zet de studio in op Man of Steel, maar mocht dat niet lukken, willen de studiobazen dat hij een andere DC-film maakt.

Mocht dat doorgaan, is het niet de eerste superheldenfilm voor Vaughn. Hij was eerder al verantwoordelijk voor de succesvolle reboot van het X-Men-universum van Fox, met First Class. Ook regisseerde hij het goed ontvangen en duistere Kick-Ass. De verhalen dat Vaughn een film rond Superman wil maken zijn er al enige tijd.

In 2010 waren er namelijk berichten dat hij samen met Mark Millar, de schrijver van Kick-Ass een pitch had ingeleverd bij Warner. Die koos echter voor Christopher Nolan en David Goyer, die ook een pitch hadden ingeleverd. Nu lijkt hij dus een tweede kans te krijgen.



NieuwsFilm

meest populair