Christopher Nolans 'Dunkirk' krijgt PG-13 rating

Christopher Nolans 'Dunkirk' krijgt PG-13 rating

Wegens intense oorlogservaring en wat taalgebruik.

De MPAA heeft de rating van Christopher Nolans Dunkirk bekendgemaakt. De film krijgt een PG-13 rating, wegens "een intense oorlogservaring en wat taalgebruik". Veel bloed zal er niet in de film te zien zijn dan, wat de vraag doet rijzen wat voor beeld de regisseur gaat schetsen van de Tweede Wereldoorlog.

De film vertelt het verhaal van Operation Dynamo uit drie perspectieven: land, lucht en zee. Daarover vertelde Nolan recent dat de structuur vinden erg ingewikkeld was, omdat de soldaten elk een heel andere ervaring van de operatie hadden. "aan wal zaten sommigen wel een week vast op het strand. Op het wat duurden zaken maximaal een dag; als je naar Duinkerke moest vliegen vanuit Engeland, had je maximaal een uur aan brandstof bij je."

Overigens heeft het er gezien de trailer alle schijn van dat er wel genoeg van de harde realiteit van oorlog getoond wordt in Dunkirk. Daarin vallen een boel dode soldaten te zien en luchtaanvallen, onder meer door vliegtuigen die het op de soldaten op het strand voorzien hebben.

Mocht je overigens bang zijn dat Dunkirk ondanks die sterfgevallen niet bloederig genoeg wordt, roepen we graag The Dark Knight in herinnering, waarin ook veel geweld te zien was ondanks een PG-13 rating. Vanaf 20 juli is Dunkirk in de bioscoop te zien.



NieuwsFilm

meest populair