Officieel: Spider-Man spin-off 'Venom' in 2018!

Officieel: Spider-Man spin-off 'Venom' in 2018!

Sony Pictures kondigt de film officieel aan.

Toen Sony Pictures nog volop bezig was met een eigen Spider-Man filmuniversum, welke werd ingeluid door The Amazing Spider-Man (2012), waren er plannen voor verschillende spin-offs. Eén daarvan was een film rond het personage Venom. Sony Pictures heeft nu een officiële verschijningsdatum voor Venom aangekondigd. Ook de schrijvers zijn bekend.

Het is nog niet bekend of de film, net als Spider-Man: Homecoming (2017), onderdeel wordt van het Marvel Cinematic Universe. In de overeenkomst tussen Sony Pictures en Marvel Studios staat naar verluidt dat zij zelf films kunnen blijven maken met personages uit de "Spider-Man wereld." Wel is opvallend dat de film volgt op Avengers: Infinity War (mei 2018). In die film zullen ongetwijfeld flink wat buitenaardse wezens te zien zijn.

De regie zou in handen komen van Alex Kurtzman, schrijver van The Amazing Spider-Man 2 (2014) en regisseur van het aanstaande The Mummy, maar hij lijkt niet meer betrokken. De schrijvers lijken wel bekend: Scott Rosenberg & Jeff Pinkner, bekend van de Jumanji-reboot. De verschijningsdatum is geprikt op 5 oktober 2018, tot voor kort de datum van Aquaman. De kans is aanwezig dat Sony kiest voor een R-rated aanpak. Venom is namelijk bepaald geen lieverdje. Het personage is het resultaat van een symbiose tussen een buitenaardse levensvorm en een mens.

Venom was al eens te zien op het witte doek. In Sam Raimi's Spider-Man 3 uit 2007 speelde Topher Grace de rol.



NieuwsFilm

meest populair