Celebrity

Waarom Hans Zimmer niet de soundtrack maakt voor de volgende Batman-film

Erg positief voor Ben Affleck is het niet...

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Wouter Drummen om 09:21 in Celebrity
Hans Zimmer is één van de grootste filmmuziek-componisten van vandaag en in de ogen van velen zelfs één van de beste aller tijden. Zo heeft hij ook al meerdere keren samengewerkt met Christopher Nolan, voor o.a. de Batman-trilogie. Daarna verzorgde hij ook nog de soundtracks voor Man of Steel en Batman vs Superman: Dawn of Justice, maar daar bleef het ook bij. Nu laat de met een Oscar bekroonde componist ook weten waarom hij besloot hiermee op te houden.

In een interview met Inverse vertelde Zimmer dat hij van mening is dat de verschillen tussen Christian Bale's Batman en die van Ben Affleck te groot zijn en het daardoor voor hem aanvoelde alsof hij Bale's Batman aan het verraden was: ''Ik heb maandenlang geprobeerd om iets voor Ben's Batman te schrijven, maar het lukte gewoon niet. De Batman die ik zo goed ken werd gespeeld door Christian, terwijl Ben hem zo anders neerzet. Christian's Batman grijpt meer terug op wat is gebeurd, hij blijft telkens terugvallen op dat moment in de eerste film waarop zijn ouders vermoord worden voor zijn ogen. Ben's Batman is meer een brompot en vaak geïrriteerd, terwijl Christian altijd die pijn van dat zware verlies bleef voelen. Het was juist die pijn die hem voor mij zo interessant maakte, daar kon ik mee werken''.

Zimmer liet een tijdje terug al weten helemaal te stoppen met de superheldenfilms. Zijn volgende soundtrack zal te horen zijn in wederom een Christopher Nolan film, namelijk Dunkirk, die deze zomer uitkomt.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Wilskracht

Avatar

Hoezo is het niet zo positief voor Ben Affleck? Zimmer kan gewoon niet iets anders voor Batman neerzetten. Is ook niets nieuws trouwens. Daarom deed Zimmer de score voor Superman en Junkie XL voor Batman in Batman v. Superman.

Xenolicker

Avatar

Geweldige scores voor de eerste 2 "Sups&Co" films - bedankt Hans!

Goov25

Avatar

Hans Zimmer en ik zijn het iig mooi eens :D

dakai-world

Avatar

Wel een onnodige sneer naar Batfleck. Benieuwd wat hij ervan gaat bakken, maar alles wijst erop dat het een dertien-in-een-dozijn-film wordt. Mede door het uitstel, wisseling in regie en al het trammelante achter de schermen.

Banned

Avatar

Nouja beste componist... veel soundtracks met zijn naam op zijn maar deels door hem geschreven, zijn volgende soundtrack is trouwens The Boss Baby... als ik die ook niet volledig van hem,

Master Of Films

Avatar

Hij is laatste jaren meer een 13 in een dozijn componist geworden. Hij heeft vroegâh veel beter soundtracks afgeleverd.

nieuwslaatste nieuws

meest populair