Waarom Hans Zimmer niet de soundtrack maakt voor de volgende Batman-film

Waarom Hans Zimmer niet de soundtrack maakt voor de volgende Batman-film

Erg positief voor Ben Affleck is het niet...

Hans Zimmer is één van de grootste filmmuziek-componisten van vandaag en in de ogen van velen zelfs één van de beste aller tijden. Zo heeft hij ook al meerdere keren samengewerkt met Christopher Nolan, voor o.a. de Batman-trilogie. Daarna verzorgde hij ook nog de soundtracks voor Man of Steel en Batman vs Superman: Dawn of Justice, maar daar bleef het ook bij. Nu laat de met een Oscar bekroonde componist ook weten waarom hij besloot hiermee op te houden.

In een interview met Inverse vertelde Zimmer dat hij van mening is dat de verschillen tussen Christian Bale's Batman en die van Ben Affleck te groot zijn en het daardoor voor hem aanvoelde alsof hij Bale's Batman aan het verraden was: ''Ik heb maandenlang geprobeerd om iets voor Ben's Batman te schrijven, maar het lukte gewoon niet. De Batman die ik zo goed ken werd gespeeld door Christian, terwijl Ben hem zo anders neerzet. Christian's Batman grijpt meer terug op wat is gebeurd, hij blijft telkens terugvallen op dat moment in de eerste film waarop zijn ouders vermoord worden voor zijn ogen. Ben's Batman is meer een brompot en vaak geïrriteerd, terwijl Christian altijd die pijn van dat zware verlies bleef voelen. Het was juist die pijn die hem voor mij zo interessant maakte, daar kon ik mee werken''.

Zimmer liet een tijdje terug al weten helemaal te stoppen met de superheldenfilms. Zijn volgende soundtrack zal te horen zijn in wederom een Christopher Nolan film, namelijk Dunkirk, die deze zomer uitkomt.



NieuwsFilm

meest populair