Eerste homoseksuele superheld in 'Power Rangers'

Eerste homoseksuele superheld in 'Power Rangers'

Na Beauty and the Beast gaan de remmen er eindelijk vanaf.

Het lijkt erop dat Hollywood zich eindelijk losmaakt van homofobische trekjes die er in het verleden nog wel eens waren. Nadat bekend werd dat er een homoseksueel personage in Beauty and the Beast zit, krijgen we in Power Rangers een eerste homoseksuele superheld te zien. Dit verklapte regisseur Dean Israelite tegenover The Hollywood Reporter.

"Trini vraagt zich af wie ze is. Ze is er nog niet helemaal achter. Ik denk dat wat mooi is aan die scène is 'Dat het goed is.' De film zegt 'Dat het goed is,' en dat alle kinderen moeten omarmen wie ze zijn en hun plek moeten vinden."

Het personage Trini wordt gespeeld door Becky G., in de film wordt ze Yellow Ranger. Tegenover Screen Rant noemde de actrice het opnemen van een LGBT "een dappere keuze."

Overigens is die keuze ergens een steunbetuiging. In de originele serie Mighty Morphin Power Rangers speelde de openlijk homoseksuele David Yost de blauwe Power Ranger. Hij verliet de serie nadat hij werd lastig gevallen om geaardheid.

Deze week gaat Power Rangers in première. Vooralsnog staat Rotten Tomatoes op zo'n 43%. Er wordt een openingsscore verwacht van zo'n $38 miljoen.



NieuwsFilm

meest populair