TV-tips: The Matrix, Legend of the Guardians & meer

Welke films raden we je komende week allemaal aan?

Iedere dag kiest FilmTotaal één TV-Filmtip uit. Dit zijn onze keuzes voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht. Mocht je zelf een website of APP willen maken met deze films gebruik dan onze API.

Madagascar: Escape 2 Africa (2008)


Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Eric Darnell, Tom McGrath | Cast: Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer, Jada Pinkett Smith

De leeuw Alex (Ben Stiller), de zebra Marty (Chris Rock), de giraffe Melman (David Schwimmer) en het nijlpaar Gloria (Jada Pinkett Smith) uit de dierentuin van New York zijn beland op het eiland Madagascar. Ze vatten het plan op om terug te gaan naar Amerika, maar de reis verloopt iets anders dan ze verwachten. Ze stranden in de jungle van Afrika, waar Alex de leeuw de rest van zijn familie ontmoet. De communicatie gaat niet bepaald soepel. Bekijk de trailer van Madagascar: Escape 2 Africa.

Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole (2010)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Zack Snyder | Cast: Emily Barclay, Abbie Cornish, Essie Davis, Adrienne DeFaria

Guardians of Ga'Hoole is gebaseerd op de gelijknamige kinderboekenreeks van Kathryn Lasky. Het verhaal speelt zich af in het bos van Tyto, waar het koninkrijk der kerkuilen bedreigd wordt door duistere krachten.

Lees de recensie van Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole geschreven door Evert de Vries -

Bekijk de trailer van Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole.

Indiana Jones and the Last Crusade (1989)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Steven Spielberg | Cast: Harrison Ford, Sean Connery, Denholm Elliott, Alison Doody

De vader van Indiana Jones is tijdens zijn zoektocht naar de Heilige Graal, waarvan de inhoud eeuwig leven schenkt, spoorloos verdwenen. Gecontacteerd door de antiekverzamelaar Donovan en in het bezit van de notities van zijn vader, reist Jones naar Venetië. Met de hulp van Dr. Elsa Schneider vindt hij de ontbrekende schakel voor de locatie van de Graal. Bekijk de trailer van Indiana Jones and the Last Crusade.

The Last Samurai (2003)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Edward Zwick | Cast: Ken Watanabe, Tom Cruise, William Atherton, Chad Lindberg

Een veteraan uit de Burgeroorlog, Capt. Nathan Algren (Cruise), arriveert in Japan in 1870, om de soldaten van Keizer Meji te trainen voor een gevecht tegen samurai die land terug willen pakken. Als Algren wordt ontvoerd door de samurai, ziet hij waarom ze hun leven wagen voor hun land, en moet hij kiezen voor wie hij nou eigenlijk wil vechten.

Lees de recensie van The Last Samurai geschreven door Kenji Stamet -

Bekijk de trailer van The Last Samurai.

The Matrix (1999)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Lana Wachowski, Andy Wachowski | Cast: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving

Computerfanaat Thomas A. Anderson komt op een vreemde manier in contact met Morpheus, die hem kennis laat maken met de echte wereld. De wereld die we kennen is volgens Morpheus een virtuele wereld, de Matrix genaamd. Morpheus gelooft dat Anderson de enige is die de Matrix kan vernietigen. Bekijk de trailer van The Matrix.

The Raven (2012)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: James McTeigue | Cast: John Cusack, Luke Evans, Alice Eve, Brendan Gleeson

In de fictieve biopic The Raven, genoemd naar een bekend werk van Edgar Allan Poe, is halverwege de negentiende eeuw een seriemoordenaar actief die de verhalen van de schrijver probeert te kopiëren. Poe wordt hier vertolkt door John Cusack die hem neerzet als een worstelend schrijver, platzak en veelal bezopen, die niet echt zijn best doet om vrienden te maken bij zijn uitgever of zijn vakgenoten. De politie roept hem op het matje, maar heeft daarna wel de hulp van Poe nodig om de dader op te sporen. Hij kent immers zijn eigen werk het beste.

Lees de recensie van The Raven geschreven door Arjan Welles -

Bekijk de trailer van The Raven.

Space Cowboys (2000)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Clint Eastwood | Cast: Clint Eastwood, Tommy Lee Jones, Donald Sutherland, James Garner

Ze waren fysiek en mentaal voorbereid op Amerika's grote stap in de ruimte. Op het laatste moment werden de stoere binken van Team Daedalus echter vervangen. Nu, 40 jaar later, is er een nieuwe kans. Frank, Hawk Hawkins en Tank Sullivan krijgen nogmaals de gelegenheid om te laten zien wat zij kunnen. Met pit en arrogantie buigen ze de regels en testen het geduld van hun veel jongere tegenpolen. Bekijk de trailer van Space Cowboys.


NieuwsFilm

meest populair