Twee nieuwe kandidaat-regisseurs 'Akira'

Twee nieuwe kandidaat-regisseurs 'Akira'

Een van de twee genoemde namen zou de regie van de mangaverfilming op zich moeten nemen.

Vanaf komende donderdag draait Paramount-productie Ghost in the Shell in de bioscopen, en mocht de film succesvol blijken dan is de kans groot dat de langverwachte mangaverfilming Akira er ook eindelijk komt. De laatste tien jaar zijn er meerdere pogingen gedaan om een Engelstalige live-action filmversie te maken van Katsuhiro Otomo's iconische franchise door Warner Bros. Pictures, maar het is er tot op heden dus nog niet van gekomen.

Vorig jaar nog verliet Jaume Collet-Serra de regiestoel, waarna volgens Meet the Movie Press Justin Lin (Star Trek Beyond) het stokje over zou hebben genomen. Nu ook dat niet door lijkt te gaan, geeft dezelfde bron aan dat Warner Bros. nu twee regisseurs in gedachten heeft voor de regie: Daniel Espinosa (Life) en David Sandberg (Lights Out).

Warner Bros. heeft de rechten van een live-action Akira als sinds 2008 in zijn bezit en door de jaren heen zijn acteurs als Garrett Hedlund, Kristen Stewart, Ken Watanabe, Ezra Miller, Morgan Freeman, Keanu Reeves, Gary Oldman en Helena Bonham Carter allen verbonden geweest aan het project.

Dat live-action anime-/mangaverfilmingen kunnen werken bleek wel uit het kritisch bejubelde Edge of Tomorrow (gebaseerd op manga All You Need is Kill). In 2017 en 2018 kunnen we daarnaast de verfilmingen van respectievelijk Death Note en Battle Angel Alita verwachten.



NieuwsFilm

meest populair