Britse acteur Tim Pigott-Smith overwachts overleden

Britse acteur Tim Pigott-Smith overwachts overleden

Een befaamd acteur onverwachts vertrokken naar de hemel.

Zojuist is het droevige bericht naar buiten gekomen dat de Britse acteur Tim Pigott-Smith vanmorgen onverwachts is overleden. De acteur is zeventig jaar oud geworden.

Pigott-Smith heeft een lange lijst van zowel film- als theaterrollen op zijn naam staan. De acteur werd in 1984 in één klap wereldberoemd door zijn vertolking van de sadistische politie-officier Ronald Merrik in de televisieserie The Jewel in the Crown, waarvoor hij destijds werd bekroond met een prestigieuze BAFTA-award.

In zijn meer dan veertig jaar durende acteercarrière speelde Pigott-Smith in talloze films en series. Zo was hij onder andere te zien in grote filmproducties als Alice in Wonderland, Jupiter Ascending, V For Vendetta en James Bond: Quantum of Solace, maar ook schitterde de acteur in populaire televisieseries als Downton Abbey en Doctor Who. Daarnaast was Pigott-Smith vooral actief op West End en Broadway waar hij in vele theaterstukken verscheen.

De première van een nieuw theaterstuk waarin Pigott-Smith de hoofdrol zou gaan vertolken, stond eigenlijk voor volgende week maandag op de planning. Zijn vrouw Pamela Miles zou oorspronkelijk ook meespelen in het stuk, maar moest de productie vroegtijdig verlaten vanwege een botbreuk. Wel heeft Pigott-Smith onlangs nog de opnames afgerond van de aankomende BBC-televisiefilm King Charles III waarin hij het gelijknamige titelpersonage vertolkt, een rol die hij eerder al speelde op het toneel.

Vorig maand kreeg Pigott-Smith nog een OBE-onderscheiding (Orde van het Britse Rijk) uitgereikt in Buckingham Palace wegens zijn bijzondere bijdrage aan de kunst. Met de dood van Pigott Smith (1946 - 2017) is de wereld weer een grandioos acteur armer. Pigott-Smith laat een geweldig en rijk werk achter, waar vele generaties hopelijk nog van mogen genieten. Moge hij in vrede rusten.



NieuwsFilm

meest populair