Universal Monster Films gaan vooral op zichzelf staan

Universal Monster Films gaan vooral op zichzelf staan

En krijgen mogelijk een R-Rating.

In juni krijgen we The Mummy te zien en gaat dan ook het Universal Monster Universe van start. Een groot filmuniversum waarin naast de mummie ook klassieke monsters als Bride of Frankenstein, Creature from the Black Lagoon, Wolfman en Invisible Man te zien moeten zijn. De vraag is echter nog hoe dat universum er precies uit komt te zien, en daarnaar vroeg Collider Chris Morgan, een van de schrijvers die de franchise vorm mag geven.

"De studio wil vooral goede films maken. Ze willen dat ze zich in het heden afspelen, passen bij de samenleving zoals die er nu uitziet, en tegelijk ook een moderne versie tonen van de monsters. The Mummy is een van de eerste moderne - voor Universal in elk geval - Mummy-films; alle andere films waren periodestukken. Maar er zijn geen regels, dus als een fantastische periodefilm het beste is, dan zullen we daar absoluut voor gaan," aldus Morgan.

De andere vraag is of de films allemaal een brave PG-13 rating krijgen (dus niet bloederig worden). Dat zou wel passen bij monsterfilms, maar ook daar zou de studio zich nauwelijks mee bezighouden volgens Morgan. "We hanteren eigenlijk altijd dezelfde aanpak, schrijven het verhaal dat het beste past en kunnen dan altijd wijzigingen doorvoeren als die nodig zijn voor de rating. Maar laten we gewoon het beste verhaal maken, en daar later over nadenken. Ik bedoel, vooral Logan en Deadpool laten zien wat je kan met een R-Rating en vormen een goede reden voor meer flexibiliteit op het gebied van de rating. Dus als het qua toon en stijl past bij het verhaal dat je wil vertellen, moet je het gewoon doen."

Verder blijkt dat men wel een universum wil bouwen, maar tegelijk dat er vooral naar individuele films gekeken wordt. Er zijn dus nog geen crossovers gepland en er zijn ook geen directe plannen voor de eerstvolgende film na The Mummy. "We ontwerpen ze allemaal als standalone-films binnen een franchise die allemaal dezelfde elementen bevatteen. Toen we de eerste scripts binnenkregen, begonnen we een mooie volgorde te maken. Maar uiteindelijk is het aan de studio om te bepalen welke film de volgende wordt. Met de films waar we nu aan werken, Bride of Frankenstein, Van Helsing, Creature from the Black Lagoon, Wolfman, Invisible Man en verder en verder en verder, kunnen we zoveel mooie dingen doen. Ik zeg het altijd zo: ik zit op dit moment in mijn kantoor en heb een weerwolfhoofd aan de muur hangen. He tis heelt of om je kantoor in te lopen en te weten dat je werkt met monsters die minstens 80, soms 100 jaar oud zijn. Er is een echt nalatenschap, een geschiedenis, en het feit is denk ik, dat deze studio niet bestaan zou hebben zonder al deze monsters."



NieuwsFilm

meest populair