Stephen King reageert op kritiek clowns rond 'It'

Stephen King reageert op kritiek clowns rond 'It'

Vernietigt hij hun werk?

Stephen King heeft clowns boos gemaakt. De schrijver introduceerde in 1986 het personage Pennywise, een angstaanjagende demon die zich gewoonlijk in de vorm van een clown aan de wereld toont. Het boek It werd eerst verfilmd in een miniserie, in 1990, maar later dit jaar verschijnt een heuse filmversie. De eerste trailer daarvan leidde tot fikse kritiek van clowns.

"Het is slecht voor clowns," vertelde de 42-jarige clown Guilford Adams na het zien van de trailer. En Nick Kane zei dat het "ons werk vernietigt". Nu heeft Stephen King gereageerd op alle kritiek. "De clowns zijn boos op me." En daarna bood hij min of meer zijn excuses aan... "Sorry, de meeste zijn geweldig. MAAR... kinderen zijn altijd bang geweest voor clowns."


Vorig jaar nog legde King uit waarom hij voor een clown had gekozen als vorm van Pennywise. "Ik koos voor Pennywise the Clown als het gezicht van het monster, omdat kinderen houden van clowns, maar er tegelijk bang voor zijn. Clowns zijn met hun witte gezichten en rode lippen zo anders en zo grotesk vergeleken met 'normale' mensen. Neem een kindje mee naar het circus en laat hem een clown zien, dan zal dat kind eerder schreeuwen van angst dan lachen."

It draait vanaf 7 september in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair