Korte film 'Lejla' van Nederlander Stijn Bouma geselecteerd voor Cannes Cinéfondation

Het filmprogramma op het Cannes filmfestival om jong talent te promoten.

Kaj van Zoelen 13 April 2017 15:04 in Arthouse
De korte film Lejla van Nederlandse regisseur Stijn Bouma is geselecteerd voor de Cinéfondation selectie van het Cannes Film Festival 2017, dat plaatsvindt van 17 tot 28 mei.

De film gaat over een jonge vrouw in Sarajevo, die zich gevangen voelt in haar leven. Ze werkt in een snackbar en zorgt voor haar oude vader. Wanneer ze verliefd wordt op een jonge matroos wordt ze gedwongen een keuze te maken over haar toekomst.

De film is geschreven en geregisseerd door Stijn Bouma en is een coproductie van de Sarajevo Film Academy in Bosnië en Herzegovina en Alchemic Film in Nederland. De hoofdrollen worden gespeeld door Lejla Hadžić, Vedad Terzić en Slobodan Čabaković.

Stijn Bouma

Stijn Bouma is een Nederlandse filmregisseur die dit jaar afstudeert aan de Sarajevo Film Academy. Hier heeft hij de afgelopen 2,5 jaar het film.factory programma gevolgd, dat is opgezet door de gerenommeerde Hongaarse regisseur Béla Tarr (waar nu een tentoonstelling in EYE aan gewijd is), waarbij hij les heeft gehad van internationale regisseurs als Apichatpong Weerasethakul (bekend van Cemetery of Splendor en Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives), Atom Egoyan (bekend van Chloe en Exotica) en Carlos Reygadas (bekend van Post Teneberas Lux en Stellet Licht).

Lejla is Bouma's tweedejaarsfilm.

Cinéfondation

De Cinéfondation selectie is onderdeel van de Official Selection van Cannes. De Cinéfondation en Shorts Jury, dit jaar geleid door Cristian Mungiu (bekend van Bacalaureat en 4 maanden, 3 weken en 2 dagen), reikt een prijs uit aan de beste drie films van de selectie.

De Cinéfondation selectie is in 1998 opgericht en is gewijd aan het zoeken naar nieuw talent. Ieder jaar selecteert de Cinéfondation vijftien tot twintig korte studentenfilms van filmscholen uit de hele wereld. Uit meer dan 2500 inzendingen zijn dit jaar zestien films geselecteerd.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair