Charlize Theron openhartig over haar dwangneurose

Charlize Theron openhartig over haar dwangneurose

De in Zuid-Afrika geboren actrice heeft al jarenlang last van een heftige dwangstoornis, maar kan er dankzij haar kinderen wel steeds beter mee omgaan.

Fast & Furious 8-actrice Charlize Theron (Mad Max: Fury Road, The Huntsman: Winter's War) heeft nog altijd last van haar dwangstoornis, maar dankzij haar kinderen kan ze wel beter omgaan met deze klachten, zo vertelt een zeer openhartige Theron aan talkshowhost Ellen DeGeneres.

Theron was afgelopen woensdag te gast bij TheEllenShow en vertelde daar over haar obsessief-compulsieve stoornis, kinderen en vrijgezellenbestaan. De dwangneurose van Zuid-Afrikaanse actrice uit zich vooral in het feit dat ze niet tegen rotzooi in haar huis kan. In 2009 vertelde Theron al aan Daily Star dat alles spik en span in haar woning moet zijn. "Als er spullen in een keukenkastje niet netjes staan, dan kan ik daar serieus niet van slapen," vertelde de Oscar-winnares toentertijd.

De alom befaamde Hollywoodster, wier stem onlangs nog te horen was in de LAIKA-animatieprent Kubo and the Two Strings, heeft dan ook al jaren professionele hulp om haar dwanggedachten en -handelingen in controle te kunnen houden. Maar ook haar twee geadopteerde kinderen - Jackson en August - blijken Theron dus te helpen bij haar psychische problemen. De 41-jarige actrice vertelt hierover tegen Ellen het volgende: "Mijn kinderen houden van glitters. Ik koop zelf geen glitters, maar vaak zitten ze wel op de verkleedkleren waar de kinderen mee spelen. Voor iemand zoals ik met een dwangstoornis is het soms ontzettend lastig om zoveel glitters en andere troep in het huis te zien."

Theron vertelt openhartig, maar wel met een bijpassende geestige ondertoon dat haar kinderen haar minder bang en nerveus maken voor een hoop dingen. "Er zijn bepaalde kamers in het huis die ik heb opgegeven en los heb kunnen laten," vervolgt Theron. Kleine kinderen slingeren natuurlijk allerlei speelgoed door het huis heen. Voor iemand met een dergelijke schoonmaakdrang is het lastig om het overzicht te bewaren, maar Theron bevestigt dat ze er enorm baat bij dit "verloren gevecht" heeft en dankzij haar kinderen dus beter om heeft leren gaan met haar stoornis.

Opvallend genoeg lijken veel bekende celebrities last te hebben van een obsessief-compulsieve stoornis. Onder andere sterren als Leonardo DiCaprio, Jessica Alba, Cameron Diaz, Katy Perry, Charlie Sheen en Alec Baldwin hebben ooit aangegeven last te hebben van een dwangneurose.

Hieronder het fragment uit TheEllenShow waarin Charlize Theron dus te gast was!



NieuwsFilm

meest populair