Chris Pratt biedt excuses aan voor 'foute' opmerking

Chris Pratt biedt excuses aan voor 'foute' opmerking

Zat de acteur echt fout of is het (opnieuw) een overdreven reactie van mensen op de sociale media?

Het is inmiddels heel normaal geworden dat wanneer bekendheden iets zeggen of doen zij heel zorgvuldig te werk moeten gaan of hun woorden moeten kiezen, anders lopen ze het risico binnen 'no time' de volle laag over zich heen te krijgen. Zo moest Brie Larson zich laatst nog verdedigen voor het nemen van een foto met een dolfijn, iets wat haar op veel commentaar te staan kwam, of achtte Tom Hiddleston het nodig zich te excuseren voor zijn 'zelfingenomen' Golden Globe speech, nadat mensen er op de sociale media de spot mee gedreven hadden. Nu is het de beurt aan Chris Pratt...

De 37-jarige acteur zei tegenover Men's Fitness te weten waarom veel mensen zich moeilijk kunnen inleven in de Hollywood films van vandaag: ''Ik zie eigenlijk helemaal geen persoonlijke verhalen waarmee ik mij ik kan identificeren, aangezien het niet mijn verhalen zijn. Ik denk wel dat erg genoeg ruimte en inspiratie voor bestaan en ik ben ervan overtuigd dat er ook een publiek is voor films met verhalen over de gewone, werkende Amerikaan, iets wat bijna niet te zien is in Hollywood''. Binnen de kortste keren kreeg Pratt enorm veel kritiek op de sociale media vanwege deze opmerking.

Zo zeiden de nodige mensen dat hij ''niet weet waarover hij praat''; ''hij zelf ook vaak rollen van de doorsnee, werkende Amerikaan heeft vertolkt'' en ''zich stil moet houden''. Anderen gingen films opnoemen waarin een Amerikaan uit de middenklasse centraal staat. Kort hierna excuseerde Pratt zich voor zijn opmerking: ''Ik zat inderdaad fout, dat had ik niet moeten zeggen en dat erken ik nu. Er zijn enorm veel films over het 'gewone' Amerikaanse volk'' gemaakt.

Pratt zal binnenkort te zien zijn in de Marvel blockbuster Guardians of the Galaxy Vol. 2.



NieuwsFilm

meest populair