Waarom 'Avengers 4' nog geen officiële titel heeft

Waarom 'Avengers 4' nog geen officiële titel heeft

Marvel moet haar toekomstige films nog wel een beetje spoilervrij houden.

Fans die de loop van het Marvel Cinematisch Universum een beetje in de gaten houden, zullen al wel weten dat het werk van de Avengers er na hun aankomende titanische avontuur in het volgend jaar te verschijnen Avengers: Infinity War er nog niet op zit. Een vierde deel staat al geruime tijd in de planning voor 2019. Ging die film voorheen nog door het leven als Avengers: Infinity War Part II, die subtitel is het project alweer een tijdje kwijt. Het is daarmee nu de enige op stapel staande Marvelfilm zonder echte titel. De reden dat er nog geen officiële titel beschikbaar is, heeft volgens Marvels eigen zeggen te maken met spoilers.

Immers, welke titel geef je een dergelijk vervolg zonder te hinten naar gebeurtenissen in de voorgaande film, die in dit geval simpelweg nog niet uit is? Ook Marvelbaas Kevin Feige heeft nu tijdens de persconferentie voor Guardians of the Galaxy Vol. 2 aangegeven dat dit inderdaad de reden is dat Avengers 4 het vooralsnog zonder subtitel moet stellen. Op de vraag of een titel spoilers zou bevatten antwoordde Feige met het korte maar duidelijke antwoord 'yeah, for sure'.

Aangezien eerder gesuggereerd werd dat de derde en vierde Avengers films twee delen van één verhaal zijn, ligt het voor de hand dat de huidige titelloosheid te maken heeft met de afloop van Infinity War, en vooral met het lot van haar booswicht, überschurk Thanos, die nu al jaren geteased wordt. Op de vraag of Thanos in deel vier te zien was en of zijn verhaal ten einde kwam met deel drie, antwoordde Feige 'Het zijn twee totaal verschillende films, dat is alles wat ik erover zal zeggen'. Van loslippigheid moet Feige het dus niet hebben, en het grote speculeren over wie Infinity War wel en niet overleeft kan dus beginnen. Momenteel zijn alleen de personages Ant-Man, Wasp en Captain Marvel gevrijwaard van een voortijdig einde, aangezien zij nog hun eigen films in de wacht hebben staan die na Infinity War dienen uit te komen.

Naar die episch superheldenslag kunnen we dus eerst nog uitkijken. Avengers: Infinity War staat gepland voor 25 april 2018, terwijl deel vier volgt op 2 mei 2019.



NieuwsFilm

meest populair