Ben Affleck: kind-acteurs hebben het niet altijd makkelijk

Ben Affleck: kind-acteurs hebben het niet altijd makkelijk

Hij hoopt dat zijn eigen kinderen nog lang zullen wachten voordat ze eventueel de filmwereld in gaan.

Ben Affleck is al jaren te zien in grote films en won zelfs 2 Oscars; een voor Beste Script voor Good Will Hunting in 1998, waar hij zelf ook in te zien was en een voor Beste Film met Argo in 2012, waarin hij ook de hoofdrol vertolkte. Affleck bemachtigde zelf zijn eerste filmrol(letje) voor zijn 10de, maar zegt niet hetzelfde te willen voor zijn kinderen, aangezien er ook een veel minder gunstige kant zit aan vroeg beginnen met acteren.

De nieuwe Batman liet namelijk weten dat het voor veel heel jonge acteurs ook heel lastig is en daarom hoopt dat zijn eigen 3 kinderen (Violet, 11, Seraphina, 8 en Samuel, 5) nog een hele tijd wachten, mochten ze in hun vaders en moeders (Jennifer Garner) voetstappen willen treden: ''Het is behoorlijk lastig. Begrijp me niet verkeerd; ik hou erg veel van acteren, ik begon er al heel vroeg mee en zou dat ook niet anders hebben willen zien. Maar ik wil niet mijn kinderen ertoe dwingen en ik hoop dat ze er zelf pas mee beginnen, mochten ze dat tenminste willen, rond hun 18de''.

''Wanneer ze eenmaal 18 zijn, zijn ze groot en oud genoeg om hun eigen keuzes te maken. Kind-acteurs en actrices hebben het vaak niet makkelijk en het kan ook snel misgaan. Soms gaat het goed en krijg je snel aandacht en roem. Ik zou waarschijnlijk niet in deze positie zitten zonder al het werk dat ik al van jongs af aan heb verricht, dus het is een beetje dubbel. Maar ik hoop zelf dat mijn kinderen met het 'kleine' werk beginnen, schoolmusicals en dergelijke dingen, eraan wennen en dan eventueel overgaan naar het 'grote' werk, maar wel stap voor stap''.

''Je moet het ook maar allemaal aankunnen, er is namelijk maar een hele dunne scheidingslijn tussen succes en falen; het ligt dichter bij elkaar dan velen denken. Elke keer zet je je hele reputatie op het spel, iedereen heeft wel wat over je te zeggen en het kan onmogelijk elke keer goed gaan. Kinderen moet je daartegen beschermen en hier uiterst voorzichtig mee omgaan''.

Affleck zal in november te zien zijn naast o.a. Henry Cavill en Gal Gadot in de superhelden-flick Justice League.

NieuwsFilm

meest populair