Alles over 'Guardians of the Galaxy Vol. 2'

Alles over 'Guardians of the Galaxy Vol. 2'

Het superteam van Marvel is terug voor nog een intergalactisch avontuur!

Het was in 2014 een grote verrassing: Marvels Guardians of the Galaxy. Met die film, gebaseerd op obscure en onbekende comicbookhelden, bewees de studio dat alles wat het aanraakt in goud verandert. Komende donderdag gaat het vervolg in première, Guardians of the Galaxy Vol. 2 en vandaag vertellen we je alles wat je over die film moet weten. Mocht je benieuwd zijn welke films nog meer in de bioscoop draaien deze week en de komende weken, kan bekijk dan hier onze maandtips.

Guardians of the Galax Vol. 2Bekijk de afbeelding

Regie: James Gunn | Cast: Chris Pratt (Peter Quill/Star-LOrd), Zoe Saldana (Gamora), Michael Rooker (Yonu), Kurt Russell (Ego), Pom Klementieff (Mantis) e.a. | Scenario: James Gunn | Speelduur: 136 minuten | Genres: Actie, Avontuur, Sci-Fi | Kijkwijzer: 12

Zet je schrap, want het meest buitengewone team van het universum is terug! In Marvel's Guardians of the Galaxy Vol. 2 gaat het team opnieuw op pad en doorkruisen zij de verste uithoeken van het heelal. Uiteraard doen ze dit geheel in eigen stijl, op de knallende en onmisbare muziek van Awesome Mixtape Vol. 2. Star-Lord (Pratt), Gamora (Saldana), Drax (Dave Bautista), Rocket (Bradley Cooper) en Baby Groot (Vin Diesel) proberen het mysterie te ontrafelen rondom Peter Quill's vader. Oude vijanden worden nieuwe vrienden en ondertussen moet het team er voor vechten om één te blijven.

Ego the Living Planet

Ego the Living Planet speelt een cruciale rol in het verhaal van deze film. Ego wordt gespeeld door acteur Kurt Russell en is niemand minder dan de vader van Peter Quill. Volgens Chris Pratt is het uitvogelen van wie zijn vader is een droom voor Quill. "Hij is wanhopig om erachter te komen en droomde zijn hele leven dat zijn vader iemand speciaal was, iemand die belangrijk was, en cool. Dus als Quill zijn vader eindelijk ontmoet, die naar hem op zoek was, vult dat een groot gat in zijn hart."

Ego is volgens James Gunn een "intergalactische avonturier, die vele planeten bezocht heeft en zijn eigen avonturen beleeft, niet heel anders dan wat de Guardians meemaken. En hij zoekt al lange tijd naar zijn zoon en wil een relatie met hem, net zoals Peter dat wil, want het vult een gat in zijn hart. Sinds hij kind is, droeg Peter een foto met zich mee van David Hasselhoff, en vertelde hij kinderen op school dat dat zijn vader was. Yondu moest Peter natuurlijk naar Ego brengen en deed dat om een zekere reden niet, en het publiek zal nu ontdekken waarom dat uiteindelijk niet gebeurde."

Eerste reacties

Uit de eerste reacties blijkt dat recensenten deze vervolgfilm over het algemeen prima vinden, maar net niet zo leuk als de eerste. Op RottenTomatoes scoort de film dan ook gemiddeld een 7,2 en als consensus: "de spannende actie, ongelofelijke visuals, en humor zorgen voor een leuk vervolg, maar dat niet zo verfrissend is als zijn voorganger."

Box office prestaties

Guardians of the Galaxy Vol. 2 belooft gewoon een box office succes te worden. Voorspeld wordt een Amerikaans openingsweekend ter waarde van 160 miljoen dollar. In de weken daarna zou dat bedrag meer dan verdubbeld moeten worden en uitkomen op 400 miljoen dollar. Daarmee is die film succesvoller dan zijn voorganger, die in de VS eindigde met een opbrengst van 333 miljoen dollar. Internationaal zou Vol. 2 uitkomen op nog eens zo'n 500 miljoen dollar, waarmee de film een flink succes is.

Trivia

De vragen uit de eerste film moeten hierin beantwoord worden volgens James Gunn. | Het was de bedoeling dat David Bowie een cameo zou hebben, maar helaas overleed hij voordat die opgenomen kon worden. | Deze film dient niet als opzet voor Avengers: Infinity War.



NieuwsFilm

meest populair