Video

Eindelijk de eerste trailer 'The Dark Tower'!

Sfeervolle (langverwachte) beelden van de eerste van mogelijk veel films met Idris Elba als Stephen Kings Roland Deschain.

door Jim Pedd om 20:15 in Video
Het heeft langer geduurd dan je zou verwachten van een (geplande) blockbusterfranchise als deze, maar eindelijk is de eerste trailer van The Dark Tower er dan. De sfeervolle beelden schetsen een duidelijk beeld van wat we mogen verwachten van de Stephen King-verfilming van regisseur Nikolaj Arcel.

The Dark Tower is gebaseerd op het achtdelige magnum opus van schrijver Stephen King en speelt zich chronologisch ná de boeken af. Dat is mogelijk door een kernconcept in de boeken: Ka. Dat is, zoals hoofdpersoon Roland het omschrijft, een wiel, dat ons telkens weer terugbrengt naar het begin, zodat we kunnen leren van onze fouten en kunnen veranderen, dingen beter kunnen doen.

Dat laatste zal zeker nodig zijn in de film, want hoofdpersoon Roland Deschain (Idris Elba) is op een alomvattende queeste. Hij is op weg naar de Donkere Toren, een bouwwerk dat niet alleen het middelpunt van zijn wereld vormt, maar ook van alle andere werelden, dus van het hele universum. Die route brengt hem onder meer naar New York City, waar hij probeert de jonge knul Jake Chambers (Tom Taylor) te vinden. Jake heeft bepaalde krachten, die hem cruciaal maken in het redden van de wereld. Maar daarbij wordt Roland tegengewerkt door zijn aartsvijand, de Man in het Zwart, a.k.a. Walter O'Dim (Matthew McConaughey).


Of bovenstaande trailer de zorgen rond de franchise wegneemt is maar de vraag. Het is de uitgesproken intentie om de acht boeken van Stephen King in een filmreeks én aantal televisieseries naar het grote (en kleine) scherm te brengen. Daardoor is het lange uitblijven van de trailer, nu de release van de film nog maar drie maanden in de toekomst ligt, wel heel opmerkelijk. Ter vergelijking: in maart kregen we de eerste trailer van die andere Stephen King-verfilming, It, terwijl die pas in september uitkomt.

Desalniettemin houden betrokkenen bij de ontwikkeling van de film en de vervolgen hoop. Zo liet producent Ron Howard, die al jaren werkt aan The Dark Tower, recent nog weten nog altijd te werken aan de geplande televisieserie die moet volgen. De bedoeling is om naast die serie nog minstens twee andere bioscoopfilms te maken. Of dat materiaal er allemaal komt hangt uiteraard af van de prestaties van deze eerste film.

Wat vind jij van de trailer? Denk je dat die genoeg mensen naar de bioscoop haalt om een franchise te starten? In Nederland kunnen we The Dark Tower vanaf 27 juli in de bioscoop zien.

26 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chrischzz

Avatar

Ziet er wel goed uit..

Ben alleen bang dat dit een projectje als The Golden Compass gaat worden. In de planning een reeks.. maar dan na 1 film al klaar omdat het toch niet werkte.

Dan heb je een "afgeronde" film die naar meer smaakt, maar nooit komen zal.

Spider-fan

Avatar

Geweldige trailer! Toch heel ander soort sfeer dan de Marvel comics - die hadden iets dromerigs, dit is veel realistischer (qua 'look', niet qua verhaal uiteraard).

Als je naar het aantal 'likes' kijkt op Twitter, dan lijkt de populariteit flink: 9.9 K voor alleen de teaser-trailer al. Sowieso volgen 3.14 miljoen mensen King op Twitter en horen er op die manier ook over.
De promotie komt laat op gang en ik vraag me af waarom ze dat gedaan hebben - misschien kostten de visuele effecten veel tijd, want die waren in de geleakte trailer afwezig.

Of het een franchise kan starten hangt af hoe goed hij is. Als hij zo goed is als het eruit ziet, denk ik wel.

Bilbo

Avatar

Ziet er niet slecht uit. Het enige wat me zorgen baart is Sony. Ik weet dat het oneerlijk is om een filmstudio te wantrouwen maar Sony heeft die reputatie wel verdiend...

GreenHornet

Avatar

heeft veel weg van Dr. Strange

DanielPrime9

Avatar

Ik ga eerst The Stand lezen, maar daarna zeker The Dark Tower reeks. Maar wat ik niet begrijp is moet dit dan The Dark Tower deel 1 zijn of het vervolg van de originele reeks.

ThomasOMalley

Avatar

De cgi ziet er gelukkig niet slecht uit. Prima trailer.

Peer105

Avatar

Het is een soort hervertelling (de lezers van de boeken begrijpen dit beter als ik zeg dat Roland de Horn of Eld met zich meedraagt) die momenten uit meerdere boeken gebruikt voor deze film. Geen 1 op 1 verfilming dus. (Dat huis met Jake die hem naar Mid-World brengt komt uit boek 3 bijv.)

Warhasbegun

Avatar

Mijn interesse is wel gewekt met deze trailer, maar ik wacht af op de aldanniet goede recensies of ik hem ga zien

GreenHornet

Avatar

ze hebben eigenlijk van alle boeken 1 film gemaakt.

Mav Damian

Avatar

Peer105 ze verfilmen de derde boek van de reeks dus het is niet heel de boekenreeks in 1 film GreenHornet ;)

Steve-O

Avatar

Wel oké, niet meteen iets wat ik in de bioscoop zou willen zien. Vind Elba maar een matige acteur.

Peer105

Avatar

Mav Damian, dat van het derde boek was 1 voorbeeld uit de film. Ze pakken juist wél allerlei momenten uit de hele boekenreeks om er 1 film van te maken. Zo ook karakters en locaties die pas in het laatste boek verschijnen.

Veel momenten uit de trailer herkende ik overigens niet. Ze zullen er zelf veel bij hebben verzonnen (geïnspireerd door de boeken net locaties en karakters e.d.).

Headzz76

Avatar

Die Matthew, dat wordt een oscarnomi.

eppy

Avatar

Waarom zit er een foto in de trailer van "The Overview Hotel" in. Sony heeft toch niet het idee om van "The Shinning" een remake te maken. Want dan krijgen ze pas echt een lading met stront over zich heen.

aintiastinker

Avatar

@eppy

Zowat alle King boeken zijn verbonden met The Dark Tower reeks. Mensen met de Shine worden door McConaughey's personage gebruikt om zijn doel te bereiken.

Frietgezicht

Avatar

Ken de boeken niet maar dit ziet er alleen vermakelijk uit en niet bijzonder ofzo.
Ben een Matthew Mekannehee fan en hem weer als badguy te zien na Killer Joe heb ik zin in maar in de trailer komt ook hij niet speciaal over ofzo.
Lijkt allemaal op een beetje schieten en meer niet maar goed,de boeken blijken erg bijzonder dus zal vast een betere film dan trailer worden.

Decepticon

Avatar

@Steve-O
Ik ben het een keer met je eens en deel je mening.

Ik ken, net als Friet, de boekenreeks niet. Ik snap niet waar iedereen zo hyped over is en ze willen er meer films en een tv-serie van maken? Ik voorspel, wat Chrischzz ook denkt, dat ze niet verder komen dan deze ene film.

Gerlof1378

Avatar

Ja ziet er idd erg goed en mooi uit, en nu wachten op de film zelf. Ik heb de boeken en stripversie boeken beide dus ik ben erg benieuwd hoe de film zal gaan worden. Ik hoop ook dat de film een succes word en dat de geplande andere 2 delen er ook komen.

benjamin

Avatar

Ben op zich toch ook niet te overtuigd door deze trailer. Ziet er maar een vrij standaard actiefilmpje uit en ik vrees dat het in een drukke zomer wel eens kan tegenvallen aan de box office.

Spider-fan

Avatar

Men ziet wel de foto van het Overlook, maar niet de verwijzing naar It op 1.30?

Het nadeel wat ik zie in de reacties is dat als je niet bekend bent met boeken of strips het een vrij doorsnee actiefilm lijkt. De boeken en strips hebben wel een heel specifieke sfeer en dat komt in de trailer niet enorm over heb ik het idee. Op die grond zou het inderdaad kunnen dat het geen succes wordt en dat zou wel jammer zijn. Hopelijk is het, mochten er niet meer komen, toch redelijk op zichzelf afgerond als deel.

Ed Crane

Avatar

eppy "Waarom zit er een foto in de trailer van "The Overview Hotel" in. Sony heeft toch niet het idee om van "The Shinning" een remake te maken. Want dan krijgen ze pas echt een lading met stront over zich heen."


The Overlook Hotel.

krisiz

Avatar

I see Pennywise!

Spider-fan

Avatar

De film zal denk ik ook weinig over de jeugd van de scherpschutter gaan, zijn ouders, noch zijn jeugdvrienden Alain en Cuthbert staan niet vermeld bij de cast. Zijn jeugdliefde Susan Delgado dan weer wel.

Ben wel benieuwd hoe lang ie wordt. Ik hoop wel op langer dan twee uur, maar aangezien het nog een eerste deel is in een onbewezen franchise, zal dat misschien niet zo zijn. Als het voornamelijk over Jake gaat, maakt het alles ook korter dan wanneer Eddie en Susannah er ook in zouden zitten.

Duck-Twacy

Avatar

Crap film, ik wacht wel tot ie op tv komt op zondagmiddag. Echt een kinderfilm geworden

Spider-fan

Avatar

In heel veel Stephen King films en boeken staan kinderen centraal: It, Salem's Lot, The Shining, Children of the Corn, Firestarter, Cujo, Pet Sematary, Silver Bullet, Cat's Eye, Stand by Me. Dat is iets dat echt bij zijn werk hoort.

Modernlove

Avatar

Idris elba als roland neerzetten???? Kom op zeg , voor de echt king fans is dat vloeken in de kerk..... de trailer vond ik trouwens ook zes keer niks..... ik mis belangrijke figuren van het er haal ...en zelfs in de trailer kan je al zien dat de lijn van het verhaal al gesloopt is....bah bah

NieuwsFilm

meest populair