Eindelijk de eerste trailer 'The Dark Tower'!

Eindelijk de eerste trailer 'The Dark Tower'!

Sfeervolle (langverwachte) beelden van de eerste van mogelijk veel films met Idris Elba als Stephen Kings Roland Deschain.

Het heeft langer geduurd dan je zou verwachten van een (geplande) blockbusterfranchise als deze, maar eindelijk is de eerste trailer van The Dark Tower er dan. De sfeervolle beelden schetsen een duidelijk beeld van wat we mogen verwachten van de Stephen King-verfilming van regisseur Nikolaj Arcel.

The Dark Tower is gebaseerd op het achtdelige magnum opus van schrijver Stephen King en speelt zich chronologisch ná de boeken af. Dat is mogelijk door een kernconcept in de boeken: Ka. Dat is, zoals hoofdpersoon Roland het omschrijft, een wiel, dat ons telkens weer terugbrengt naar het begin, zodat we kunnen leren van onze fouten en kunnen veranderen, dingen beter kunnen doen.

Dat laatste zal zeker nodig zijn in de film, want hoofdpersoon Roland Deschain (Idris Elba) is op een alomvattende queeste. Hij is op weg naar de Donkere Toren, een bouwwerk dat niet alleen het middelpunt van zijn wereld vormt, maar ook van alle andere werelden, dus van het hele universum. Die route brengt hem onder meer naar New York City, waar hij probeert de jonge knul Jake Chambers (Tom Taylor) te vinden. Jake heeft bepaalde krachten, die hem cruciaal maken in het redden van de wereld. Maar daarbij wordt Roland tegengewerkt door zijn aartsvijand, de Man in het Zwart, a.k.a. Walter O'Dim (Matthew McConaughey).


Of bovenstaande trailer de zorgen rond de franchise wegneemt is maar de vraag. Het is de uitgesproken intentie om de acht boeken van Stephen King in een filmreeks én aantal televisieseries naar het grote (en kleine) scherm te brengen. Daardoor is het lange uitblijven van de trailer, nu de release van de film nog maar drie maanden in de toekomst ligt, wel heel opmerkelijk. Ter vergelijking: in maart kregen we de eerste trailer van die andere Stephen King-verfilming, It, terwijl die pas in september uitkomt.

Desalniettemin houden betrokkenen bij de ontwikkeling van de film en de vervolgen hoop. Zo liet producent Ron Howard, die al jaren werkt aan The Dark Tower, recent nog weten nog altijd te werken aan de geplande televisieserie die moet volgen. De bedoeling is om naast die serie nog minstens twee andere bioscoopfilms te maken. Of dat materiaal er allemaal komt hangt uiteraard af van de prestaties van deze eerste film.

Wat vind jij van de trailer? Denk je dat die genoeg mensen naar de bioscoop haalt om een franchise te starten? In Nederland kunnen we The Dark Tower vanaf 27 juli in de bioscoop zien.

NieuwsFilm

meest populair