Javier Bardem heeft een hekel aan geweld op het scherm

Javier Bardem heeft een hekel aan geweld op het scherm

En wat heeft hij te vertellen over vrouwlief Penélope Cruz en collega Johnny Depp?

Hoewel hij in films zeer koele kikkers heeft gespeeld, waaronder in No Country for Old Men en Skyfall, houdt Javier Bardem vol dat hij geweld niet kan uitstaan. Dat vertelde hij aan het Engelse GQ. De 48-jarige Spanjaard ging met hen ook kort in op zijn liefdesleven met Penélope Cruz, wat hij zo geweldig aan haar vindt, en hoe het was om met Johnny Depp te werken aan Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales.

Bardem sleepte met de de misdaadfilm van de gebroeders Coen - waarin hij een psychopathische huurmoordenaar speelt - een Oscar binnen voor beste mannelijke bijrol. Vreemd genoeg heeft de acteur een hekel aan geweld in films. Dit is gekomen omdat hij op jonge leeftijd betrokken raakte bij een gevecht in een bar. Zijn neus werd destijds gebroken.

"Sinds dat moment kan ik geweld niet uitstaan. Ik kan er niet eens naar kijken, het verdragen. Maar als ik geweld haat, waarom deed ik dan mee met 'No Country For Old Men', nietwaar? Ik weet het, ik weet het. Maar je had me moeten zien als de camera's uit waren. Dan smeekte ik de Coen-broertjes: 'Haal alsjeblieft dat pistool uit mijn zicht, jongens, alsjeblieft.' Gast, ze lachten zich dan kapot. Ik bedoel, ik vind ze geweldig. Het zijn geniën. Maar het was lastig. En ik zal ze dat verdomde kapsel nooit vergeven."

Bardem begon met Penélope Cruz te daten tijdens het maken van Vicky Christina Barcelona in 2007. Ze trouwden drie jaar later en hebben twee kinderen gekregen. Toen GQ hem vroeg of ze even vurig is in het echt als in de film, antwoordde Bardem: "O, jongen. Ze heeft die speelsheid. Er zijn scènes waar we ruziën, waar ze met borden gooit enzovoort. Ik vroeg me destijds af: 'Is dit echt wat ik wil?' Ze heeft, wat ik noem, liefdevol bloed. Gepassioneerd voor alles. Dat is wat ik aantrekkelijk vind. Er is schoonheid en er is sexy. Penélopze heeft beide."

Het zal liefhebbers van Pirates of the Caribbean niet ontgaan zijn dat we eind deze maand een nieuw deel kunnen bezoeken in de bioscoop: Dead Men Tell No Tales, ook wel bekend als Salazar's Revenge. Hoewel hoofdrolspeler Johnny Depp momenteel stoeit met aanklachten en andere roddelpraatjes, noemt Bardem hem een heer. "Je kan zien dat er een gevoelige persoon in hem schuilt, een man die om mensen geeft. Dat is niet veranderd. Dan heb je de wereld buiten de studio's. Daar zal ik niet over praten, omdat ik er niets van af weet. Maar de Johnny die ik ken is een heer. Een uitstekend acteur met een goed gevoel voor komische timing als geen ander. Hij is verdomd hilarisch."



NieuwsFilm

meest populair