Stephen Fry in de problemen na 'godslasterende' uitspraken

Stephen Fry in de problemen na 'godslasterende' uitspraken

Ierland overweegt hem te vervolgen.

Stephen Fry, bekend van rollen in films zoals o.a. Sherlock Holmes, The Hobbit en V for Vendetta, zit in de problemen vanwege een interview dat hij in 2015 gaf. In dit interview noemde Fry God namelijk een maniak en volstrekt egoïstisch. Hierdoor wordt hij nu, na door een anonieme bron te zijn aangeklaagd, hoogstwaarschijnlijk vervolgd voor smaad en godslastering in het rooms-katholieke Ierland.

In het fragment werd de Engelse komiek gevraagd wat hij tegen God zou zeggen als hij toch zou blijken te bestaan. Hierop reageerde de voor een Golden Globe genomineerde acteur met: ''Als ik eerlijk ben zou ik meteen vragen; botkanker bij kinderen? Waar gaat dat in vredesnaam over? Hoe durf je?'' Maar daar hield Fry het niet bij: ''Hoe durf je een wereld te creëren waarin er zoveel leed bestaat wat niet onze schuld is? Dat klopt gewoon niet. Dit is kwaadaardigheid van het hoogste niveau. Waarom zou ik respect moeten hebben voor een gemene, grillige en domme God die een wereld geschapen heeft vol met onrecht en pijn?''

De Ierse politie is nu met een onderzoek bezig. Mocht de 59-jarige Fry schuldig bevonden worden dan kan hij een boete krijgen van maar liefst 25.000 euro.

NieuwsFilm

meest populair