'Hellboy'-reboot wordt duistere en gruwelijke versie

'Hellboy'-reboot wordt duistere en gruwelijke versie

Die ook nog eens op het randje van horror en comicbook-film moet balanceren.

De reboot van Hellboy is pas net aangekondigd. Bedenker Mike Mignola kondigde ineens aan dat er een nieuwe film zou komen, gemaakt door Neil Marshall met als hoofdrolspeler David Harbour. Daarmee nemen zij het roer over van Guillermo del Toro en Ron Perlman en komt er een definitief einde aan de (stiekeme) hoop van fans dat er nog ooit een derde film komt.

Nu laat scenarist Andrew Cosby iets meer weten over de nieuwe film. Die zal duisterder en gruwelijker worden dan de films van Del Toro, wat ook wel moet, aangezien het een R-Rated productie moet worden. "Ik kan geen specifieke details voer het verhaal geven, omdat ze dat geheim willen houden. Maar ik kan je wel vertellen dat het een duistere, gruwelijke versie van Hellboy wordt."

"Neil heeft vanaf het begin af aan gezegd dat hij op het randje van horror en comicbook film wil balanceren, dat voor mij als muziek in de oren klinkt en precies is wat ik wilde met mijn scenario. En dat is volgens mij ook precies wat Mike [Mignola] zo goed deed in de comics."

Die ontwikkeling past natuurlijk binnen de recente opkomst van R-Rated comicfilms. Zo kregen we eerder Deadpool en Logan te zien, die zich daarmee echt wisten te onderscheiden van de meute. Er is nog geen releasedatum voor de nieuwe Hellboy-film.



NieuwsFilm

meest populair