Zac Efron speelt seriemoordenaar Ted Bundy in 'Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile'

Zac Efron speelt seriemoordenaar Ted Bundy in 'Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile'

De focus van het verhaal ligt echter op zijn vriendin, die ook zijn einde betekende.

Zac Efron is weer toe aan wat anders. De acteur die faam bereikte met de High School Musical-titels was de afgelopen jaren te zien in aardig wat komedies, zoals 17 Again, Dirty Grandpa en het aankomende Baywatch. Tussendoor maakte hij ook drama's, waaronder The Paperboy en Parkland. Nu komt er eentje bij van een dergelijk genre: Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile.

Het onafhankelijke drama, geschreven door Michael Werwie gaat over niemand minder dan serieverkrachter en moordenaar Ted Bundy, die begin 1989 op 42-jarige leeftijd een eind aan zijn leven zag komen door de elektrische stoel. De Amerikaan heeft dertig moorden opgebiecht, maar de autoriteiten vermoeden dat het er meer zijn.

Hoewel het verhaal om Bundy zal draaien, zien we de gebeurtenissen vanuit het oogpunt van Bundy's vriendin Elizabeth 'Liz' Kloepfer, die geen idee had wat hij was en jarenlang de beschuldigingen jegens Bundy ontkende. Uiteindelijk was ze wel de persoon die hem bij de politie aangaf. Pas toen Bundy's executie in zicht kwam onthulde hij zijn ijzige daden.

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile wordt een regieklus van Joe Berlinger (Book of Shadows: Blair Witch 2). Het filmen gaat 9 oktober van start. Achter het project schuilen ondernemingen als Voltage Pictures, Cota Films en Ninjas Runnin' Wild. In 2012 vond het scenario een plekje op de Black List met beste ongeproduceerde scripts.

NieuwsFilm

meest populair