Ridley Scott over de CGI Xenomorph in 'Alien: Covenant'

Ridley Scott over de CGI Xenomorph in 'Alien: Covenant'

Maar er is ook een "echte" Xenomorph te zien.

Na zijn afwezigheid in Prometheus zal de Xenomorph weer met veel geweld terugkeren in het vandaag te verschijnen Alien: Covenant. In gesprek met Yahoo! Movies liet regisseur Ridley Scott details vallen over hoe de Xenomorphs tot leven zijn gewekt in de vijfde Alien-film sinds het origineel uit 1979.

Het uiterst geliefde filmmonster was in Alien niet meer dan een pak met praktische effecten. In Covenant wordt er echter ook veel gebruikgemaakt van met de computer gemaakte effecten, CGI. Scott: "Digitaal gezien kan ik veel meer dan met een man die in een rubber pak rond rent, iets waarover we vroeger de beschikking hadden en overigens prima uitpakte. Gedurende het opnemen van Covenant loopt een man rond met de Xenomorph-kop op en hij stuurt de digitale uitvoering aan. Dus er is altijd een acteur die dit uitvoert."

Al met al zegt Scott dat de Xenomorph grotendeels met CGI is gemaakt en dat er geen man in een pak te zien zal zijn. Wel zal de kop (veelal) "echt" zijn. In Alien Resurrection uit 1997 verschenen de eerste CGI Xenomorphs, opgeleverd door Blue Sky Studios, de studio achter animatiefilms als Ice Age en Rio.

Vanaf vandaag is Covenant te zien in de bioscoop. Ga ook nog even na hoeveel sterren de FilmTotaal-recensent aan de film geeft.



NieuwsFilm

meest populair