Zack Snyder stopt met 'Justice League' wegens familietragedie

Joss Whedon neemt de klus over.

Via The Hollywood Reporter heeft Zack Snyder laten weten dat hij afstand heeft genomen van de regie van Justice League. Dit heeft hij besloten nadat zijn 20 jarige dochter Autumn Snyder zelfmoord pleegde in maart dit jaar. Hij en Warner Bros. hebben Joss Whedon (The Avengers, Batgirl) bereid gevonden de klus af te ronden.

Snyders statement via THR: "In mijn hoofd dacht ik dat het me goed zou doen om terug aan het werk te gaan, om mezelf te begraven en te kijken of het de weg was om me er doorheen te slaan. De eisen van deze klus zijn erg intens. Het vreet alle tijd op. In de laatste twee maanden kwam ik tot de conclusie dat ik een stap terug moest nemen om bij mijn familie te zijn, bij mijn kinderen, die me echt nodig hebben. Ze hebben allemaal een moeilijke tijd, ik heb een moeilijke tijd."

De dood van Autumn was niet iets dat Snyder publiekelijk bekend wilde maken, maar omdat hij nu een afstand neemt, wil hij voorkomen dat er geruchten ontstaan. "Ik wil dat deze film geweldig wordt en ik ben een fan. Ik weet dat de fans zich zorgen gaan maken over de film, maar er zijn zeven andere kinderen die me nodig hebben. Het blijft maar een film. Een grootse film, maar het is maar een film."

Bekijk de afbeelding
Warner Bros. had Snyder eerst aangeboden om de film uit te stellen, maar dat wilde de regisseur van Man of Steel en Batman v Superman: Dawn of Justice niet. Whedon zal de reshoots leiden en deze schrijven en regisseren. De extra opnames worden deze zomer in Londen opgenomen. Warner Bros. heeft verklaard dat de film niet veel zal veranderen en dat het de film van Zack zal blijven.

Snyders/Whedons Justice League staat gepland voor 16 november en zal laten zien hoe Bruce Wayne / Batman (Ben Affleck), Diana Prince / Wonder Woman (Gal Gadot), Aquaman (Jason Momoa), The Flash (Ezra Miller) en Cyborg (Ray Fisher) het opnemen tegen een nieuwe buitenaardse bedreiging.



NieuwsFilm

meest populair