Algemeen

Zack Snyder stopt met 'Justice League' wegens familietragedie

Joss Whedon neemt de klus over.

door Bram de Groot om 11:22 in Algemeen
Via The Hollywood Reporter heeft Zack Snyder laten weten dat hij afstand heeft genomen van de regie van Justice League. Dit heeft hij besloten nadat zijn 20 jarige dochter Autumn Snyder zelfmoord pleegde in maart dit jaar. Hij en Warner Bros. hebben Joss Whedon (The Avengers, Batgirl) bereid gevonden de klus af te ronden.

Snyders statement via THR: "In mijn hoofd dacht ik dat het me goed zou doen om terug aan het werk te gaan, om mezelf te begraven en te kijken of het de weg was om me er doorheen te slaan. De eisen van deze klus zijn erg intens. Het vreet alle tijd op. In de laatste twee maanden kwam ik tot de conclusie dat ik een stap terug moest nemen om bij mijn familie te zijn, bij mijn kinderen, die me echt nodig hebben. Ze hebben allemaal een moeilijke tijd, ik heb een moeilijke tijd."

De dood van Autumn was niet iets dat Snyder publiekelijk bekend wilde maken, maar omdat hij nu een afstand neemt, wil hij voorkomen dat er geruchten ontstaan. "Ik wil dat deze film geweldig wordt en ik ben een fan. Ik weet dat de fans zich zorgen gaan maken over de film, maar er zijn zeven andere kinderen die me nodig hebben. Het blijft maar een film. Een grootse film, maar het is maar een film."


Warner Bros. had Snyder eerst aangeboden om de film uit te stellen, maar dat wilde de regisseur van Man of Steel en Batman v Superman: Dawn of Justice niet. Whedon zal de reshoots leiden en deze schrijven en regisseren. De extra opnames worden deze zomer in Londen opgenomen. Warner Bros. heeft verklaard dat de film niet veel zal veranderen en dat het de film van Zack zal blijven.

Snyders/Whedons Justice League staat gepland voor 16 november en zal laten zien hoe Bruce Wayne / Batman (Ben Affleck), Diana Prince / Wonder Woman (Gal Gadot), Aquaman (Jason Momoa), The Flash (Ezra Miller) en Cyborg (Ray Fisher) het opnemen tegen een nieuwe buitenaardse bedreiging.23 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ereptile

Avatar

Holy shit dat is best heftig!!! :O Geen ouder zou zijn/haar kind moeten begraven :(

Master Of Films

Avatar

Heftig nieuws voor Snyder. Niet meer dan logisch dat hij en zijn vrouw zich terugtrekken van de film en zich op gezin/familie richten. Want dat staat op nummer 1 uiteraard.

Chrischzz

Avatar

Absoluut logisch.. En niet te verwijten dat hij er af stapt..


Wel wrang dat conculega Whedon het overneemt.. Klinkt een beetje als Messi die Ronaldo vervangt bij Real..

meanrat

Avatar

Eerst was ik blij. Toen las ik de reden... Ronduit verschrikkelijk voor die man en zijn familie.

Decepticon

Avatar

Allemachtig, dat is idd heftig! Idd ook niet meer dan logisch dat hij er af stapt.
Ze hebben aan Joss Whedon een hele goede, lijkt me heel apart (voor hem) om iemand anders zijn film af te maken en dan ook nog eens zo'n grootse blockbuster.

Ik wist niet dat Snyder zoveel kinderen heeft.

benjamin

Avatar

Vreselijk nieuws dat niemand zou moeten meemaken. Zeer begrijpelijk dat de film dan geen prioriteit is.

chazillionair28

Avatar

Erg heftig, wens hem en zijn familie alle sterkte toe !

Robbepost

Avatar

Wat ontzettend heftig.

Wel apart dat Whedon het afmaakt. In mijn optiek een compleet andere regisseur dar Snyder.

Xenolicker

Avatar

Robbepost - Hmm, een Snyderfilm met een Whedonsausje? Klinkt helemaal niet zo slecht!

GreenHornet

Avatar

als Whedon er maar geen zooitje van maakt zoals bij Marvel

ISIM

Avatar

Echt klote dit zeg. Die man heeft al zoveel shit over zich heen gekregen na BvS. En dan nu zoiets. Dan snap ik ook volkomen dat hij er mee stopt. En wat hij zegt klopt helemaal. Het is maar een film. Meer mensen zouden er zo in moeten zitten.

Als het goed is, waren de opnames al een tijdje geleden afgerond en waren ze nu meer bezig met de CGI enzo. Dus het blijft 95% Snyder zijn film

Ontzettend veel sterkte.

Robbepost

Avatar

Xeno, het hoeft ook niet verkeerd uit te pakken. Aangezien Whedon de reshoots doet zal het idd om een sausje gaan en slechts in een beperkt aantal scenes zichtbaar zijn.
Ik vind alleen dat de stijlen wat ver uit elkaar liggen.

Prince John

Avatar

Zoals de rest hier, meer dan logisch dat Snyder er voor nu mee stopt, vreselijk nieuws.

Ben wel benieuwd hoe dit uitpakt, zal wel weer een heel debat gaan vormen tussen de DC en Marvel fans wat het ook wordt...

ISIM

Avatar

@Prince John

Ik hoop juist van niet en dat ook de fans kunnen inzien dat het hier maar om films gaat. En dat het niet zou moeten uitmaken of het nou DC of Marvel is. Maar dat we gewoon een leuke film krijgen met natuurlijk de nodige foutjes. Zoals alle films hebben. Daarom is het ook een film en geen documentaire.

Sunspot

Avatar

Heftig, begrijpelijk ook dat hij tijd met zijn familie wilt doorbrengen, is inderdaad maar een film.

eltorro

Avatar

Inderdaad heftig nieuws, ik wens zijn familie alle sterkte toe. Begrijpelijk dat hij de regie afstaat.

traveler

Avatar

Daar gelaten dat het privé buitengewoon triest is voor de fam Snyder kan dit nog wel eens de redding betekenen van Justice League. Superman was al slecht maar bij BvS had ik de hele tijd het idee dat ik naar een B film op sbs 6 zat te kijken. De trailer van Justice League zag er nou ook niet bepaald denderend uit.

Mav Damian

Avatar

Logisch dat je stopt als je iemand dierbaar verliest en dan nog op zo'n manier is wel heftig. Wat Whedon betreft vind ik hem een goede vervanger voor deze klus.

Prince John

Avatar

@ ISIM
Hoop ook van niet, en vind het persoonlijk knap van Whedon dat hij Snyder zo snel vervangt al werkt hij in het andere ''team''. Hij krijgt natuurlijk een vette cheque, maar desalniettemin, sportief van Whedon. Ben alleen bang dat veel die-hard Marvel en DC fans dat zo niet zien, en elkaar juist de schuld gaan geven mocht de film mislukken of het tegenovergestelde en met de eer gaan strijken zou hij slagen. Denk dat we er daarom nog wel het nodige over gaan horen.

benjamin

Avatar

Prince John "Ben alleen bang dat veel die-hard Marvel en DC fans dat zo niet zien"
De groep fans die zodanig daarmee bezig zijn is hoe dan ook beperkt genoeg om te verwaarlozen.

Technisch gezien zit Whedon trouwens ook al lang niet meer in het andere kant nu hij de regie van Batgirl heeft.

Goku32

Avatar

Hii heeft helemaal gelijk. Heel veel sterkte de komende tijd. Komt goed met je film

Hancock

Avatar

respect zack snyder . Je kinderen staat boven alles !

NieuwsFilm

meest populair