Oprah Winfrey redde carrière van losgeslagen Jamie Foxx

Oprah Winfrey redde carrière van losgeslagen Jamie Foxx

"You get a car! You get a car!" - De koningin van het uitdelen had wel een hélé bijzondere verrassing voor Ray-ster Jamie Foxx!

De Amerikaanse koningin van de talkshows, ofwel Oprah Winfrey (A Wrinkle in Time, The Butler), heeft acteur Jamie Foxx (The Amazing Spider-Man 2, Django Unchained) gered van de totale ondergang. Foxx vertelde deze week op de radio Winfrey eeuwig dankbaar te zijn voor haar hulp.

Foxx was onlangs te gast in de radioshow van Howard Stern en deed daar een boekje open over zijn leven. De Hollywoodster vertelde daar namelijk over een moeilijke periode uit zijn leven in het jaar 2004, vlak nadat zijn lovend ontvangen speelfilm Ray, het verfilmde levensverhaal van de beroemde, blinde muzikant Ray Charles, uitkwam, waarvoor Foxx later een Oscar won.

De acteur hield er destijds nogal een bijzonder wilde levensstijl op na, zo blijkt. Het was ongeveer de periode waarin hij naast zijn carrière in de muziek, ook aardig aan de weg begon te timmeren als acteur. Foxx maakte het dikwijls bont. Zo bont zelfs, dat het talkshowgoeroe Winfrey ook begon op te vallen en zij zich zorgen ging maken om hem. De wereldberoemde talkshowhost belde Foxx bezorgd op en nodigde hem uit om langs te komen voor een goed gesprek bij muziekproducer Quincy Jones thuis.

Daar aangekomen blek Oprah nogal wat in petto te hebben voor de losgeslagen Foxx. De populaire televisiepersoonlijkheid had namelijk een heuse interventie voor de afglijende Foxx geregeld, hetgeen hij goed kon gebruiken op dat moment. In de huiskamer van Jones zaten allemaal zwarte acteurs uit de jaren 60 en 70, grote voorbeelden voor Foxx.

Één van de aanwezigen was Sidney Poitier, de man die als eerste Afro-Amerikaanse acteur de Oscar voor Beste Acteur won in 1963 voor zijn rol in de film Lilies of the Field. De groep oude rotten uit het acteervak lieten Foxx beseffen hoe belangrijker de bijdrage van zwarte acteurs aan het filmlandschap is en opende dus zijn ogen. Foxx brak in tranen uit en besloot zijn leven te beteren. Het is dan ook niet gek dat hij Winfrey dankbaar is. Zonder deze bijzondere ontmoeting had Foxx waarschijnlijk moeilijk op het rechte pad kunnen blijven...



NieuwsFilm

meest populair