'New Mutants' wordt X-Men horrorfilm zonder kostuums

En grote actrice uit Netflix' Daredevil in beeld.

20th Century Fox kondigde onlangs aan dat de X-Men film X-Men: New Mutants op 13 april 2018 gaat verschijnen en ondertussen begint de cast vorm te krijgen. Ook is er meer duidelijk over de insteek. Na Logan en Deadpool blijkt ook New Mutants een eigen pad te volgen.

Volgens Entertainment Weekly gaat de PG-13 (12 jaar en ouder) X-Men film een blik geven op hoe gevaarlijk tiener mutanten voor zichzelf en anderen zijn. De eerste korte synopsis zou als volgt zijn: tegen hun wil worden vijf jonge mutanten vastgehouden in een geheime faciliteit. Ze moeten vechten tegen de gevaren van hun krachten en de zonden uit hun verleden. Ze zijn er niet om de wereld te redden, ze proberen enkel zichzelf te redden.

Tegenover EW liet regisseur Josh Boone (The Fault in Our Stars) weten hoe de toon wordt: "We maken een volwaardige horrorfilm binnen het X-Men universum. Er zijn geen kostuums. Er zijn geen supervillains. We proberen iets heel, heel anders te doen."

In de film die Boone ook "Stephen King meets John Hughes" noemt, zijn in ieder geval Anya Taylor-Joy (Split, The Witch) en Maisie Williams (Game of Thrones, Doctor Who) te zien als respectievelijk Magik en Wolfsbane. Acteur Henry Zaga (Teenwolf) zou volgens EW in gesprek zijn voor de rol van Sunspot. Volgens The Hollywood Reporter zou Rosario Dawson (Netflix' Daredevil) in gesprek zijn voor de rol als de mutant Dr. Cecilia Reyes, een soort mentor van de groep jonge mutanten.

New Mutants verschijnt dus in april. Later dat jaar moeten ook Deadpool 2 (1 juni) en Dark Phoenix (2 november) volgen.



NieuwsFilm

meest populair