Diane Kruger zint op wraak in teaser voor 'Aus dem Nichts'

Diane Kruger zint op wraak in teaser voor 'Aus dem Nichts'

Nadat neonazi's haar Turkse man en zoon hebben opgeblazen.

Fatih Akins nieuwste film Aus dem Nichts (oftewel In The Fade) beleeft vanochtend in Cannes één van de laatste wereldpremières van het Gouden Palm-programma. Dus kunnen wij nu naar de eerste teaser trailer kijken, met Diane Krieger in een op wraak gezinde hoofdrol:



Daarmee speelt de Duitse Diane Krieger pas voor het eerst in een Duitstalige film. Tot nu toe was het altijd Engels of Frans voor haar, met een woordje Duits in Inglourious Basterds . Zij speelt in Aus dem Nichts Katja.

Katja's leven valt in duigen na de dood van haar man en zoon bij een bomaanslag door een neonazi terreurgroep. Na een tijd van rouwen en onrecht, komt er een tijd van wraak.

Fatih Akin zegt dat het voor hem een zeer persoonlijke film, want ''Ik ben met mijn achtergrond op de een of andere manier 'de ander' in Duitsland. Ik heb zwart haar en mijn ouders komen uit Turkije. Ik schijn het perfecte doelwit voor dit soort xenofobe aanvallen te zijn. Een paar jaar geleden was er een lijst op een website genaamd Nuremberg 2.0, en daar stonden politici en artiesten op. Ik werd daarop genoemd als doelwit voor neonazi's. Dat dreef me ertoe deze film te schrijven en filmen, het is als het ware een slag terug.''

Als Fatih Akin voor Aus dem Nichts de Gouden Palm krijgt, zal dat niet zijn eerste prijs van 2017 zijn. In mei won hij nog de prijs voor de Beste Europese Jeugdfilm, gekozen door jongeren uit 31 landen. In 2004 brak de Turks-Duitse filmmaker internationaal door met Gegen die Wand, waarvoor hij de Gouden Beer in Berlijn won. Drie jaar later won hij zijn eerste prijs op Cannes: met Auf der anderen Seite won hij in 2007 de prijs voor het Beste Script.

NieuwsFilm

meest populair