Junkie XL vertrekt als componist 'Justice League'

Junkie XL vertrekt als componist 'Justice League'

En wordt vervangen door Danny Elfman.

Nadat Zack Snyder om persoonlijke redenen opstapte als regisseur van Justice League, nam Joss Whedon de teugels over. Nu is er nog een verandering achter de schermen: Junkie XL stapt op als componist. In plaats daarvan gaat hij zich richten op Tomb Raider.

Een vervanger is er ook al gevonden: Danny Elfman. Hij werkte eerder met Joss Whedon samen aan Avengers: Age of Ultron. Daarmee voelt het alsof Warner ervoor kiest eenzelfde pad als Marvel te bewandelen. Gek is dat niet: Warner wil dat de nieuwe DC-films een wat lichtere toon hebben. Daar past Whedon bij, maar ook Elfman, die Marvel-films heeft helpen vormgeven als het op de muziek aankomt. Daar komt overigens nog bij dat Elfman een lange geschiedenis met DC heeft. Hij maakte bijvoorbeeld de muziek van Batman en Batman Returns.

De vraag is nu vooral wat de invloed van al deze keuzes gaat zijn op Justice League. Mogelijk wordt de film qua stijl en toon een stuk anders dan Snyder oorspronkelijk voor ogen had, al benadrukt Warner telkens dat het een Snyder-film blijft en dat Whedon er alleen is om de boel af te ronden.

Justice League moet op 16 november in première gaan.



NieuwsFilm

meest populair