Algemeen

Junkie XL vertrekt als componist 'Justice League'

En wordt vervangen door Danny Elfman.

door Jim Pedd om 13:42 in Algemeen
Nadat Zack Snyder om persoonlijke redenen opstapte als regisseur van Justice League, nam Joss Whedon de teugels over. Nu is er nog een verandering achter de schermen: Junkie XL stapt op als componist. In plaats daarvan gaat hij zich richten op Tomb Raider.

Een vervanger is er ook al gevonden: Danny Elfman. Hij werkte eerder met Joss Whedon samen aan Avengers: Age of Ultron. Daarmee voelt het alsof Warner ervoor kiest eenzelfde pad als Marvel te bewandelen. Gek is dat niet: Warner wil dat de nieuwe DC-films een wat lichtere toon hebben. Daar past Whedon bij, maar ook Elfman, die Marvel-films heeft helpen vormgeven als het op de muziek aankomt. Daar komt overigens nog bij dat Elfman een lange geschiedenis met DC heeft. Hij maakte bijvoorbeeld de muziek van Batman en Batman Returns.

De vraag is nu vooral wat de invloed van al deze keuzes gaat zijn op Justice League. Mogelijk wordt de film qua stijl en toon een stuk anders dan Snyder oorspronkelijk voor ogen had, al benadrukt Warner telkens dat het een Snyder-film blijft en dat Whedon er alleen is om de boel af te ronden.

Justice League moet op 16 november in première gaan.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MattTheMedic

Avatar

Het probleem is naar mijn mening niet de lichtere toon. DC moet gewoon zorgen dat ze (voor het filmen!) een sterk script hebben met goed verhaal, interessante personages (daar zit het met uitzondering van de bad guys vaak wel redelijk goed mee) en een consistente toon.

Ik heb het gevoel dat er steeds vaker halsoverkop begonnen wordt en dan alles halverwege weer om wordt gegooid als ze zien wat ze tot nu toe hebben. (Daar bedoel ik niet mee dat dat per se slecht uitpakt maar het lijkt me niet ideaal.)

GreenHornet

Avatar

Tomb Raider niet verkeerd

aspers

Avatar

Nogal een verschil zeg... Junkie XL of Danny Elfman

Steve-O

Avatar

Reshoots zijn de norm bij dit soort films. Helaas, want het beste is natuurlijk dat ze wel alles in een keer hebben. Lijkt me ook een stuk goedkoper.
Vind het eerlijk gezegd niet zo erg dat Junkie XL hier niet meer aan werkt. Hij kan het heus wel, alleen kan hij zich niet meten met Zimmer en Elfman. Blijf het jammer vinden dat Zimmer niet doorgegaan is maar Elfman is een waardige opvolger. Ben niet zo te spreken over Whedon maar als we Snyder moeten geloven (waarom eigenlijk niet) dan denk ik dat de regie ook gewoon minimaal zal zijn. Wat alleen maar beter is. Ben nog steeds erg benieuwd naar de film. Ziet er tot zover goed uit. Volgens mij krijgen we tijdens ComicCon volgende maand een nieuwe trailer Smiley face

Brein8998

Avatar

Ik vind dat bij een Justice League film bombastische muziek hoort. Ik denk daarbij niet aan een Danny Elfman soundtrack, ookal vind ik hem een ontzettend goede componist.

23VDV23

Avatar

Zonde. De soundtrack van BvS vond ik prima. Beduidend beter dan de soundtrack van bijvoorbeeld Age of Ultron. Zelfs liefhebbers van Marvel uit mijn omgeving geven doorgaans wel toe dat de soundtracks allesbehalve memorabel is. De soundtrack van Junkie XL bij de opkomst van Wonder Woman in BvS heb ik juist nog vaker terug geluisterd. De soundtrack van Man of Steel door Hans Zimmer vond ik ook prachtig. Jammer dat DC zich te veel aan de Marvel norm aanpast en ik steeds meer lees dat ze met een lichtere toon gaan werken.

Master Of Films

Avatar

Dankzij de reshoots kan Josh alsnog Wonder Woman regisseren. Oftewel hij staat ergens op de set en zij staat voor camera. :D

De script van Whedon's Wonder Woman is trouwens te downloaden.
https://indiegroundfilms.files.wordpress.com/2014/01/wonder-woman-aug7-07-joss-whedon.pdf

23VDV23 "Beduidend beter dan de soundtrack van bijvoorbeeld Age of Ultron."
Hiermee Alleen maar om de combo Whedon/Elfman te vermelden, doe je Elfman te kort. Hij heeft veel meer op zijn repertoire staan dan alleen Age of Ultron. Dus om nou meteen zonde te zeggen.

23VDV23 "Jammer dat DC zich te veel aan de Marvel norm aanpast en ik steeds meer lees dat ze met een lichtere toon gaan werken."
Ook hier maak dezelfde fout om zoiets aan te nemen. Wonder Woman is absoluut geen kopie van MCU's lichtere toon. Mensen die dat beweren hebben Wonder Woman dan gewoon niet door. En dan praat ik niet eens over de typische DCEU einde :P

Decepticon

Avatar

Dit was toch allang bekend? Oud nieuws dat Holkenborg de score niet doet.

NieuwsFilm

meest populair