Mark Wahlberg: 'Planet of the Apes' (2001) was slecht voor de franchise

En waarom werd de acteur tijdens de productie door chimpansees aangevallen?

Vanaf 13 juli kunnen fans van de Planet of the Apes-reeks weer aan hun trekken komen met War for the Planet of the Apes. Het is het derde deel van de reboot-serie die in 2011 begon en het negende avontuur in zijn totaliteit. Het zal niemand ontgaan zijn dat regisseur Tim Burton al eerder nieuw leven in de franchise trachtte te blazen met zijn versie uit 2001. Hoewel de film er mooi uitzag en een redelijk succes aan de kassa vormde, vond men het inhoudelijk niet zo veel voorstellen. Daar staat hoofdrolspeler Mark Wahlberg achter.

Dat vertelde hij tijdens de Graham Norton Show, in het gezelschap van War for the Planet of the Apes-acteurs Woody Harrelson en Andy Serkis. "Het was een fantastische ervaring om met Tim te werken. Ik denk wel dat we een stap achteruit zijn gegaan met de franchise. [Andy Serkis] en [regisseur Rupert Wyatt] brachten het weer terug, wat mooi was, omdat het overduidelijk een groot en intellectueel eigendom is."

Overigens is dit niet de eerste keer dat Wahlberg iets negatiefs over de remake te melden heeft. Tijdens de promotietour van Contraband in 2012 vertelde hij Rise of the Planet of the Apes nog niet gezien te hebben. "Maar heb gehoord dat hij verdomd goed is. Nou, die van ons is dat niet. Het is wat het is. Ze kregen het script niet goed. De studio had al een releasedatum voordat Tim begonnen was met filmen. Ze plaatsten druk op hem en duwden hem de verkeerde kant op. Je moet Tim zijn eigen ding laten doen."

De 46-jarige Amerikaan onthulde verder een grappig verhaal over het werken met echte apen op de set. Dat verliep niet soepel. "De apen, die waren het ergst, want ze vielen me aan. Helena Bonham Carter en ik hadden een relatie in de film en ik moest als astronaut met de apen werken. De makers wilden dat we vertrouwd raakten met de chimpansees en elke keer als ik bij [Helena] in de buurt kwam, vielen ze me aan. Ze probeerden me in mijn ballen te schoppen, zoals mijn 5-jarig zoontje. Het ging slecht, voortdurend. 'Oké, stoppen nu. We moeten aan het werk.' Maar ze bleven maar aanvallen."



NieuwsFilm

meest populair