Regisseur 'The Batman': The Dark Knight is als Ceasar

Regisseur 'The Batman': The Dark Knight is als Ceasar

Planet of the Apes-regisseur ziet parallel.

Ondanks dat Matt Reeves alweer wat maanden de regisseur is van The Batman is er nog geen verschijningsdatum bekend. DC lijkt vooral te wachten op wat Justice League zal gaan doen. Dit houdt Reeves echter niet tegen om te kijken naar wat hij wilt met de film.

In gesprek met Comic Book liet de kopman van het binnenkort te verschijnen War for the Planet of the Apes weten dat hij in de DC-held Batman trekjes ziet van Ceasar: "Ik zie een parallel tussen Caesar en Batman, echt waar. Beide personages moeten omgaan met hun eigen worstelingen en proberen het juiste te doen in een imperfecte wereld."

Ook liet Reeves weten dat hij zich komende periode meer gaat richten op de eerste solofilm rond Batman in het DC Extended Universe. "Kijk, ik start pas net met Batman, aangezien War for the Planet of the Apes net een week klaar is. Ik ben dus nog niet eens begonnen aan Batman. Voor mij is het belangrijk om een persoonlijke aansluiting te vinden. Dan kan ik me inbeelden in de acteurs. Je moet de emotie begrijpen, hoe iets is."

In de Nederlandse bioscoop verschijnt de derde Planet of the Apes-film midden juli. The Batman lijkt te mikken op 2019. Het wachten is op de reactie van Ben Affleck: me Batman, you Ceasar...



NieuwsFilm

meest populair