Buzz Aldrin gecast in 'First Man', over de maanlanding

Buzz Aldrin gecast in 'First Man', over de maanlanding

Een kleine stap voor de film, een grote sprong voor de acteur.

Corey Stoll en Kyle Chandler zijn op weg naar de maan. Beiden zijn gecast in First Man, de film over het leven van Neil Armstrong en uiteraard over de maanlanding.

Volgens schrijver Josh Singer (die een Oscar won voor Spotlight) zal de film vooral over de jaren 1961-1969 gaan en de maanlanding vanuit het perspectief van Neil Armstrong.

Oscarwinnaar (voor beste regie) Damien Chazelle (La La Land, Whiplash) gaat de film regisseren. Ryan Gosling, zijn hoofdrolspeler in La La Land (en momenteel nog in de Nederlandse bios te zien in Song to Song, gaat Neil Armstrong spelen.

Corey Stoll is gecast als de man die als tweede op de maan stapte: Buzz Aldrin. Hij zette op 21 juli 1969 na Armstrong als eerste voeten op de maan. Stoll timmert de laatste jaren flink aan de weg. Hij kreeg flinke erkenning voor zijn rol in het eerste seizoen van House of Cards en speelde daarna onder andere de schurk in Ant-Man.

Kyle Chandler gaat de iets minder bekende Deke Slayton spelen, die piloot was in de Tweede Wereldoorlog en daarna bij NASA ging werken. Hij was een van de eerste officieel benoemde astronauten, maar mocht uiteindelijk door een onregelmatig hartritme als enige van de oorspronkelijke astronauten niet de ruimte in. Hij werd daardoor daar directeur en bepaalde in die functie onder andere wie de volgende astronauten zouden worden en zelfs wie als eerste een voet op de maan mocht gaan zetten.

Gosling mag dus straks die belangrijke eerste stap op de maan zetten en de daarbij behorende beroemde woorden uitspreken. Maar, zal hij de beroemde zin uitspreken zoals iedereen hem hoorde in de tv-uitzending (''That's one small step for man, one giant leap for mankind''), of zoals Armstrong later beweerde hoe hij het werkelijk zei (''That's one small step for a man, one giant leap for mankind'')?

NieuwsFilm

meest populair