'Batgirl' Alicia Silverstone geen fan van Wonder Woman

'Batgirl' Alicia Silverstone geen fan van Wonder Woman

De actrice begrijpt niet waarom de film zo'n impact had.

DC's Wonder Woman doet het gigantisch goed; de superheldenfilm heeft al honderden miljoenen opgebracht, heeft een 92% 'fresh' ranking op Rotten Tomatoes en Patty Jenkins heeft de hoogste brutowinst ooit gehaald voor een vrouwelijke regisseur. Toch is niet iedereen hiervan onder de indruk; dit geldt ook voor Alicia Silverstone, de actrice die zelf een superheldin speelde (Batgirl) in Batman & Robin.

Zo zei ze: ''Vóór Wonder Woman waren er ook de nodige films waar vrouwen de hoofdrollen in vertolkten, dus ik ben nu een beetje de kluts kwijt. Natuurlijk zijn er pieken en dalen geweest, maar het lijkt wel alsof we in één keer alle andere succesvolle films met voornamelijk actrices erin vergeten zijn. Zo was er Bridesmaids, met wel honderden meiden. Dat was een goede film. Maar ook films als Mean Girls, Clueless en de nieuwe Rough Night. Het is echt niet zo alsof we de laatste jaren geen films hebben gezien met belangrijke rollen voor vrouwen''.

Ook had de 40-jarige actrice het over het grote salarisverschil tussen vrouwen en mannen: ''We zetten ons al jaren in om hier iets aan te veranderen, maar we hebben moeten wachten op het mega-succes van Wonder Woman voordat we het hier serieus over kunnen hebben''. Silverstone begrijpt niet hoe het zou kunnen dat nu een enkele grote superheldenfilm er plotsklaps voor zou zorgen dat al de kleinere films van de afgelopen jaren 'vergeten' zijn.

''Moest dat nu persé Wonder Woman zijn? Ik vind het persoonlijk een erg drukke film, heel onrustig. Wanneer je de animatiefilms van tegenwoordig ziet, valt je op dat die ook erg druk zijn. Ik wil als moeder niet dat mijn kinderen daar naar kijken. Vandaag gaat het bijna alleen nog maar om de special-effects, maar kennelijk is dat wat het publiek wil, dus het is een beetje dubbel. De kleinere en minder bekende films zijn vaak interessanter, omdat ze je meer raken''.



NieuwsFilm

meest populair