Poll

POLL: Grootste flops sinds 2010

Kies jouw favoriet uit tientallen grote box office bombs.

door Bram de Groot om 22:43 in Poll
Ieder jaar lopen studio's aan tegen miljoenen-flops; films die hun enorme budget maar slechts beperkt terugverdienen. Hieronder een blik op het groot aantal flops sinds 2010, met de vraag: welke van deze flops vind jij het beste, en had beter verdiend?

De grootste flop van 2017 tot op heden is overduidelijk Guy Ritchie's prijzige epische actiefilm King Arthur: Legend of the Sword ($150 miljoen verlies) en het officieel verleden jaar verschenen Monster Trucks ($115 miljoen verlies) wist ook geen vuist te maken. In 2015 bleek Pan flink in te moeten leveren, met een verlies van $93 miljoen tot mogelijk zelfs $150 miljoen. In 2013 was de grootste flop The Lone Ranger ($95 miljoen tot $190 miljoen), in 2012 John Carter ($122 miljoen tot $200 miljoen), in 2011 Green Lantern ($69 miljoen tot $90 miljoen) en in 2010 The Nutcracker in 3D, met $82 miljoen.

De oplettende kijker ziet dat vooral in 2015 en 2016 veel flops zijn bijgeschreven. De bron is Wikipedia. Om de lijst enigszins in te korten zijn de animatiefilms niet meegenomen. Succes met stemmen!

LET OP: DUS STEMMEN OP DE FLOP DIE JIJ HET BEST / VERMAKELIJKST VINDT!60 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Gyros regime

Avatar

Ik vond The Lone Ranger en John Carter erg vermakelijk, hebben deze vooral pech gehad? Ik koos voor Gods of Egypt zeer zwakke film..

Mark007

Avatar

The Wolfman

Darthmar

Avatar

Volgens mij is het de bedoeling dat je stemt op een flop die beter had verdient niet op de film die het slechts was.

Gyros regime

Avatar

Oeps haha.. Naja mn reactie zegt genoeg..

rainking

Avatar

Met gemak Tomorrowland.

Bilbo

Avatar

John Carter was een goed filmpje, heel jammer dat ie bij het grote publiek niet aansloeg.

NoahMeeuws

Avatar

Deepwater Horizon en Ender's Game I guess?

benjamin

Avatar

Veel titels van dit lijstje niet gezien, maar Hugo was wel echt een prima film.

Frietgezicht

Avatar

Pixels gekozen,dat was echt de grootste baggerfilm van allemaal.

Ed Crane

Avatar

Jupiter Ascending

horizon

Avatar

Hugo is gewoon de beste van Scorcese.

Ed Crane

Avatar

@Friet:
Maar het gaat erom wat je de béste film vindt.

Prince John

Avatar

Lang niet alles gezien, probeer flops te vermijden ;) Maar ik vond Hugo en Tomorrowland erg vermakelijk en mooi gemaakt, dus die twee voor mij.

Jan231

Avatar

Ik heb alleen Hugo en John C gezien. Ik kijk bijna geen slechte films, zonde van de tijd.

Brein8998

Avatar

Ik sluit me aan bij Prince John

SeanDeNiro

Avatar

Ik heb er inderdaad geen gezien. Ik kan niet kiezen uit zoveel flut films.

Mav Damian

Avatar

The Man from U.N.C.L.E. dan maar.

Moviemagic

Avatar

Er zitten een paar bij die niet zo bijzonder slecht waren zoals Seventh Son en Teenage mutant ninja turtles. Op die laatste heb ik gestemd.

GreenHornet

Avatar

ik snap sommige flops niet, hoe kan het soms komen dat film zo slecht is. Is er niemand van de productie die ziet dat het slecht is, tijdens het maken, er is geen controle.

Roeltje

Avatar

Tomorrowland is een geweldige film! Wat een heerlijk gevoel gaf die me in de bioscoop! Dus daar gaat mijn stem heen.

HvLee

Avatar

Oh, verkeerd gestemd, niet goed gelezen.

filmbijtje

Avatar

Ik had van de meesten weleens van gehoord maar nooit gezien. Ik heb op Hugo gestemd omdat ie toch heel leuk is! Toen ik alleen de trailer zag van Gods of Egypt, wist ik dat het moest vermijden. Je ziet de computer effecten te goed! Zo jammer.

Rotten-Bananas

Avatar

Vind nog steeds het spreken van een flop iets vreemds.
In deze lijst zitten prima films die enkel de hoge kosten niet 4x hebben opgebracht en dit zegt weinig tot niets over de film.
Als filmliefhebber spreek ik over een flop of slechte film als de film slecht is. Wellicht moeten ze de kosten van het maken en vooral de "marketing" iets realistiser begroten en weer films maken met als uitgangspunt een goede film ipv de 1 miljard opbrengst target.
Fate of the furious is ook zo'n geval, wat was dat een slechte film, maar door de opbrengst is het geen flop maar een enorm succes.
In deze lijst staan films die als film veel beter zijn maar flopte in de opbrengst.
Helaas maar een stem, maar van veel films heb ik genoten

pmw84

Avatar

Hitman is ALLER slechtste van allemaal .. maar ik zie hem niet hier tussen staan .. gekozen voor fantastic 4

Artificialis

Avatar

Op The Wolfman na heb ik geen enkele film uit deze lijst gezien. Volgens mij zegt dat genoeg.

Volgens mij zijn mensen massaal aan het stemmen op films die ze het slechtst vonden, maar het gaat juist om de film die je het beste vond.

centr1no

Avatar

Als ik zo die stemmen bekijk zijn er een hoop mensen die niet eens lezen waar nu eigenlijk op gestemd moet worden en waarschijnlijk een hoop die van deze lijst nog geen 5 films hebben gezien.
Mensen die zeggen dat ze flops proberen te vermijden of geen slechte films kijken? Serieus?

horizon

Avatar

18 films gezien.

Jupiter Ascending en Hugo zijn gewoon top.

Blackhat is ook goed.

Uitslag van deze poll kan beter niet gebruikt worden vanwege het door aantal mensen niet lezen van de vraag en dus verkeerd stemmen.

Chrischzz

Avatar

Ik vind sommigen in deze lijst zeker wel.leuke films.. ik denk alleen dat de filmstudio's zich blind staren op bepaalde acteurs en regisseurs als ze een of twee goede films hebben afgeleverd..

Johnny Depp heeft sinds Pirates te veel typetjes mogen doen en er teveel voor gekregen.. en dat niet 1 of 2 keer.. met als met regisseurs als John Favreau en Sam Raimi... hier een zak met geld en het komt wel goed..

Lijkt er op dat films met een kleiner budget veel creatiever worden en vaak ook beter.. kijk naar Dredd bv... en dan weigert de studio als nog geld vrij te maken voor een vervolg... maar wel 200 miljoen in een ander project pompen..

ThomasOMalley

Avatar

Absoluut Hugo, al heb ik me ook prima vermaakt met Ender's Game.

Ik hoop dat de huidige 17 stemmen die naar Gods of Egypt zijn gegaan niet door de stemmers zijn gekozen die daadwerkelijk het artikel gelezen hebben...

benjamin

Avatar

Rotten-Bananas "Als filmliefhebber spreek ik over een flop of slechte film als de film slecht is"
Je kunt natuurlijk over alles eigen definities verzinnen, maar normaal gezien is een flop niet hetzelfde als een slechte film. Of iets al dan niet flopt heeft puur te maken met het financiële plaatje en hoe winstgevend een film is.

Gigan72

Avatar

Een flop hoef geen slechte film te zijn.
Genoeg flops gezien die gewoon goed of leuk zijn.
Edge of Tomorrow was ern flop in de bioscoop maar het is 1 van de beste sci-fi films in jaren.
Het zelfde met Dredd was een flop maar ook 2 van de beste films in jarenDecepticon

Avatar

@centr1no

Helemaal juist, zo is het maar net! Dat sluit ik me bij aan. Als men zoiets zegt, laat men zich teveel leiden door cijfers en lijkt men niet een eigen mening te kunnen vormen.
Ook het zeggen van dat men geen slechte films lijkt of films op deze lijst niet gezien te hebben en dan te zeggen dat dat genoeg zegt, komt ook enigszins arrogant.
Wie zegt wanneer een film slecht is, als diegene een film slecht vind. Er zijn altijd films die globaal slecht bevonden worden, maar door anderen weer goed bevonden of soms op handen gedragen worden.

Ik kijk in principe alleen films die mijn interesse hebben, die ik echt wil zien en soms omdat ik toch nieuwsgierig ben naar een film, waarom een film slecht ontvangen wordt.

Maar idd, zeggen dat je geen slechte films kijkt, dat kan niet. Er zijn altijd films die je leuk en/of goed lijkt, maar achteraf jou toch (enorm) tegenvalt. Dan is een film in jouw ogen slecht.

Mijn stem gaat uit

Decepticon

Avatar

Mijn stem gaat naar The Wolfman.
Wel lastig kiezen, want ik vind een aantal van deze films goed en vermakelijk, Tomorrowland, Cowboys & Aliens, Battleship, Conan, Green Lantern, 47 Ronin, Jack the Giant Slayer.

Maar ook John Carter, Ghost in the Shell, The Huntsman, Hugo, The Seventh Son, The Man from UNCLE, Deepwater Horizon.

Maar ik heb ook wel genoten van Live By Night, Enders Game, Ninja Turtles 2, The Finest Hours en Ben Hur. Ben Hur verrastte mij enigzins, omdat ie heel slecht ontvangen werd, maar ik heb me er nog prima mee vermaakt.

benjamin

Avatar

Decepticon ". Als men zoiets zegt, laat men zich teveel leiden door cijfers en lijkt men niet een eigen mening te kunnen vormen."
Waarom komt er toch altijd als iemand aangeeft films die hem of haar er niet interessant uitzien zo'n opmerking van iemand anders die dat zien als een gebrek aan eigen mening?

jochemwijma

Avatar

Enders Game was gewoon een topfilm, ik was ook zeer verbaasd dat die er tussen staat. Ik heb per abuis op King Arthur gestemd. Een visueel spektakel, maar Ritchie verkracht keihard de hele Arthur-mytholgie.

Mijn stem zou dus toch naar Enders Game gaan.

esteban

Avatar

The BFG. Ongetwijfeld.

De uitslag van de poll zal echter niet representatief zijn. Enkel in de reacties al zie je verkeerd begrepen stemmen, uit de poll-resultaten lijkt dat tot dusver niet anders te zijn.

Nog even over box office: 4x terugverdienen is regelrechte onzin. 2x het budget is doorgaans voldoende om break even te draaien. De algemeen aanvaarde 'promo-budget' regel is namelijk een niet serieus te nemen richtlijn die zwaar overschat is.

Decepticon

Avatar

@benjamin
Dat zeg ik niet en dat bedoel ik niet. Het is eerder dat als mensen een film juist misschien wel willen zien, laten leiden door recensies en/of box office cijfers en als die niet goed zijn, zo'n film maar aan hun voorbij laten gaan.
Terwijl ze anders die bepaalde films wel willen zien en ze hun zelf een leuke film (kunnen) onthouden. En dan zeggen van, ik kijk geen slechte films.....

Nature

Avatar

Het meeste is echt troep.

Goku32

Avatar

John carter was wel jammer dat die film moest floppen. Verder is het wel logisch dat die film floppen. Want zijn gewoon slechte films die eingelijk gewoon rechtstreek naar blu ray moeten. Inplaats van de bioscoop

Gigan72

Avatar

Of een film nou goed of slecht is.een flop of geen flop
Het gaat er om wat ik er van vindt.
Vindt ik hen goed/leuk dan is die voor mij geslaagd en dan interesseert het me geen reet eat de rest er van vindt.
En vergeet niet alles is een kwestie van smaak.

En als je zegt ik kijk geen slechte films dan lieg men je kan pas een oordeel geven als je de film heb gezien.
Dan kan je pas zeggen ik vindt hem goed of slecht.

Mijn stem gaat trouwens naar Ghost in the Shell.
Maar er staan zeker nog andere leuke films in de lijst

benjamin

Avatar

Decepticon "Het is eerder dat als mensen een film juist misschien wel willen zien, laten leiden door recensies en/of box office cijfers en als die niet goed zijn, zo'n film maar aan hun voorbij laten gaan."
Maar waarom is het zo verkeerd je te laten helpen door recensies? Als je toch op een manier tussen alle films die je misschien zou willen zien er een paar moet kiezen waarvoor je effectief een ticketje gaat kopen, kan ik ergere criteria bedenken.

Ed Crane

Avatar

Maar da's Decepticons punt niet, Benjamin.

Master Of Films

Avatar

Uit dat lijstje. Ghost in the Shell, Allied, The Man from U.N.C.L.E, John Carter & Hugo.

ThomasOMalley

Avatar

Goku32 "John carter was wel jammer dat die film moest floppen. Verder is het wel logisch dat die film floppen. Want zijn gewoon slechte films die eingelijk gewoon rechtstreek naar blu ray moeten. Inplaats van de bioscoop"

Hugo heeft 5 Oscars gewonnen, maar had volgens jou dus een direct to dvd release moeten hebben vanwege de slechte kwaliteit.
Maar inderdaad, John Carter zeg, wat jammer.

ISIM

Avatar

The Man From UNCLE, hoe die ooit geflopt is blijft mij een raadsel. Een van de betere films van de laatste paar jaren.

Steve Harwin

Avatar

Sommige van de films zijn ook echt shit. Maar Hugo vond ik prachtig! Heb die gezien op IFFR, in combinatie met de films van Georges Méliès.

Spider-fan

Avatar

Ik denk dat Man from Uncle een te onbekend begrip is bij velen. Ik heb de tv-serie nog nooit gezien, kende enkel de titel.

Ik had er ook wat meer van verwacht. Ik had gehoopt dat het net zoveel actie zou hebben als Ritchie's Sherlock Holmes films. maar hoewel het veelbelovend begint, blijft de actie wat uit. Maar het is toch een erg leuke film omdat het het tijdsbeeld goed weet te vangen.

Akke Moeka Hara

Avatar

Green Lantern vond ik een fijne film, niet slecht of een flop imo.
Jack the Giant Slayer was op een zondag ochtend ook best vermakelijk.
Battleship zelfde verhaal, geen kaskrakers maar leuk genoeg om te kijken.

ThomasOMalley

Avatar

Dus Unbreakable is een zwakke film, maar Green Lantern was fijn?
Akke jij hebt een bizarre filmsmaak!

Akke Moeka Hara

Avatar

Zijn ook twee totaal verschillende films die je naast elkaar legt en dan mij ter verantwoording roept voor de verschillende pacing en genre van die twee.
Unbreakable, Sixth Sense, Split, alledrie beetje van het zelfde niveau waar ik niet van hou, en kan zo vier films noemen van Shayman die anderen niks vinden en waar ik van geniet.
Dat is wel bizar ;)

ThomasOMalley

Avatar

Haha ja no worries natuurlijk, ik ken gewoon weinig mensen die hebben kunnen genieten van Green Lantern.
Of course, ieder zijn ding natuurlijk, ook ik heb guilty pleasures.

Akke Moeka Hara

Avatar

Ik plaats de Green Lanter eerder bij de eerste Fantastic Four films,
niet sterk niet slecht maar ze kijken imo fijn weg.
Ik vind dat ze de franchise geen schade berokkenen, je hebt slechte films die wel een franchise beschadigen, maar ieder heeft zn guilty pleasures, en niks mis mee.
Zo vind ik Wolverine Origins de eerste ook een fijne film met leuke hoogtepunten, het is wel een film die de franchise schade toekent met name de Deadpool eindbaas, maar kijkt lekker weg vind ik.
Ik zelf denk met wat aanpassingen zou die film de beste X-men film kunnen zijn.

Rderegt

Avatar

Jonny Depp is de grootste flop. Mortdecai Transcendence en The Lone Ranger allemaal enorme flops.

Spider-fan

Avatar

Dark Shadows staat er niet bij, hoewel je die toch ook wel zou verwachten. Opbrengst in de US viel tegen, maar buiten de US heeft die het toch goed genoeg gedaan.

Deweb

Avatar

Hugo zonder twijfel. Scorsese kwam naar 3D, zag 3D en overwon 3D. Misschien niet zijn beste film, maar wel een fijne film.

Op de voet gevolgd door R.I.P.D. (lekker tussendoortje), The Wolfman (degelijke film) en Tomorrowland (had meer in gezeten, maar in orde).

En de film die niet in de lijst voorkomt: Mars Needs Moms.

eltorro

Avatar

Lastig, er zijn zoveel goede films te vinden in de lijst. Ik kies nu maar voor King Arthur: Legend of the Sword. De opbouw en soundtrack waren heerlijk, de cast en actie waren top. Het enige kritiek punt was dat de film iets te vol zat, wat jammer genoeg op veel films van toepassing tegenwoordig

Blackwolf

Avatar

LOL

staan aantal goeie films tussen, Ik wou voor Alice gaan maar omdat ze met fantastic four echt een grote kans hebben vermoord ben ik daar voor gegaan

eltorro

Avatar

@Blackwolf: Dus je vindt Fantastic Four de beste film uit de lijst?

NieuwsFilm

meest populair