Micheal Keaton bevestigt rol in Dumbo

Micheal Keaton bevestigt rol in Dumbo

Kan het mogelijk ook leiden tot een 'Beetlejuice 2'?

Disney is momenteel druk bezig met de nodige live-action remakes van hun klassieke animatiefilms. Zo verscheen er vorig jaar nog een remake van Jungle Book en dit jaar was Beauty and the Beast aan de beurt. De nodige andere projecten zijn al gepland, waaronder ook Dumbo. Er wordt volop gespeculeerd over welke acteurs in de film zouden kunnen gaan spelen, waaronder grote namen als Colin Farrell, Tom Hanks en Micheal Keaton. Laatstgenoemde heeft nu bevestigd een belangrijke rol bemachtigd te hebben.

De regisseur van het project is Tim Burton, met wie Keaton al de nodige andere films heeft gemaakt; Keaton was namelijk eind jaren tachtig te zien in Beetlejuice, maar ook in Batman uit 1989 en in Batman Returns uit 1991. Keaton heeft dus al de nodige ervaring met de regisseur, maar het zal wel de eerste keer zijn dat de 65-jarige acteur een slechterik speelt in een Burton film. Dit liet Keaton weten tijdens een interview met Good Morning America, toen hij het had over zijn rol in Marvel's nieuwste film, Spider-Man: Homecoming (waarin de acteur ook de grote villain, Vulture, speelt): ''Ik kan nu bevestigen dat ik opnieuw zal samenwerken met Burton. Ik weet het, het is niet erg origineel'' grapte de acteur. ''Maar ik vind het geweldig om wederom met een regisseur van dat kaliber te mogen werken. Hij is altijd origineel en zijn projecten zijn uniek, hij is echt een ware artiest''.

De cast begint zich langzaam maar zeker te vormen; Keaton zal te zien zijn naast Danny DeVito en Eva Green. Er zijn nogal wat Beetlejuice fans die hopen dat de hernieuwde samenwerking tussen Burton en Keaton, die 25 jaar lang geen film meer samen maakten, uiteindelijk toch nog zal leiden tot een Beetlejuice 2. Keaton zei een paar jaar geleden namelijk nog dat beide mannen veel interesse hebben in een vervolg en Seth Grahame-Smith heeft het script al klaarliggen.



NieuwsFilm

meest populair