Matige start Christopher Nolans 'Dunkirk' voorspeld

Matige start Christopher Nolans 'Dunkirk' voorspeld

Gaat de film het financieel goed doen?

Voor wie de nieuwe film van Christopher Nolan een beetje in de gaten houdt, heeft door dat vooral YouTube de afgelopen weken overstroomt met allerlei tv-spots en andere video's voor Dunkirk. Op zich niet zo raar, maar misschien maakt Warner Bros. zich een beetje zorgen. De oorlogsfilm lijkt namelijk wat zwak te gaan openen aan de Noord-Amerikaanse zomer-Box Office.

Volgens de eerste analyses van deskundigen, via Variety, zou Dunkirk aftrappen met een score tussen de $30 miljoen en $40 miljoen. Uiteraard geen enorm sterke score voor een film van Nolan. De regisseur zal ongetwijfeld een fors budget hebben ingezet, mogelijk tot $200 miljoen.

Zijn recentere niet-Dark Knight films openden overigens ook niet zo enorm indrukwekkend in de States: Interstellar ($47,5 miljoen, wereldwijd totaal: $675,1 miljoen) en Inception ($62,7 miljoen, wereldwijd totaal: $825,5 miljoen). En er is nog meer hoop; Steven Spielbergs Saving Private Ryan opende in de States met $30,6 miljoen en eindigde uiteindelijk met $481,8 miljoen wereldwijd én 5 Oscars.

Overigens is er ook concurrentie in de openingsweekend, met Malcolm D. Lee's komedie Girls Trip en Luc Bessons sci-fi spektakel Valerian and the City of a Thousand Planets. Hieronder een recente tv-spot voor de film die op 20 juni in de bioscoop verschijnt.



NieuwsFilm

meest populair