John Boyega zag in drama 'Detroit' een mooie uitdaging

John Boyega zag in drama 'Detroit' een mooie uitdaging

De Engelsman is nog niet lang werkzaam als acteur.

Star Wars: The Force Awakens-ster John Boyega is sinds 2011 op het witte doek en het kleine scherm te zien. Met de eerstgenoemde sciencefictionfilm en Attack the Block wist de 25-jarige Engelsman veel prijzen en nominaties binnen te slepen. Toch wist hij dat, dat niets betekende als hij zichzelf niet een duwtje gaf als acteur. Daarom besloot hij samen met de Oscarwinnende regisseuse Kathryn Bigelow aan Detroit te werken - een drama over de rassenrellen die in 1967 plaatsvonden.

"Ik was bij een punt aangekomen dat ik een aantal projecten achter de rug had en mezelf wilde uitdagen," legt Boyega uit. "En toen 'Detroit' op mijn radar verscheen, voelde het als een godsgeschenk aan. Dat zo'n project bestond, zo'n script. Maar tegelijkertijd is Kathryn als regisseuse uniek. Het kwam me gelegen uit."

Detroit richt zich tijdens de rassenrellen op de moorden van drie Afrikaans-Amerikaanse mannen (allen jonger dan twintig) in het Algiers Motel. In de film zelf speelt Boyega een bewaker. "We hebben te maken met systematische racisme, met sociale onrust en een volksopstand. En dit zijn de verhalen die vandaag de dag nog steeds weerspiegelen. Met in het bijzonder politiegeweld."

Vanaf 28 september kunnen liefhebbers de thriller in de bioscoop zien. Naast Boyega treden ook acteurs op als Anthony Mackie, Will Poulter en John Krasinski. Zie hieronder de trailer.



NieuwsFilm

meest populair