Algemeen

Rol Zack Snyder in DCEU drastisch verkleind

En ook David Ayer moet eraan geloven.

door Jim Pedd om 16:45 in Algemeen
Na zijn plotselinge vertrek als regisseur van Justice League om met een tragische gebeurtenis in zijn gezin om te kunnen gaan, lijkt het erop dat Zack Snyders rol in het DCEU een stuk kleiner wordt. Hij en zijn vrouw Deborah Snyder, die als producent meewerkte aan de reeks, zullen alleen nog "van een afstandje" meewerken.

Dat vertellen bronnen aan de site Mashable. De franchise wordt opnieuw uitgewerkt, waarbij onder meer Joss Whedon een belangrijke rol lijkt te krijgen. Bronnen van Mashable vertellen zelfs dat David Ayers rol in Gotham City Sirens onzeker is na het kritisch floppen van Suicide Squad.

Het idee van Warner Bros en DC Comics is om een voorbeeld te nemen aan het succes van Wonder Woman en ook toekomstige films meer op die manier te maken. Dat zou kunnen inhouden dat andere mensen dan de Snyders een belangrijke rol krijgen achter de schermen. Tegelijk laat Warner in een reactie wel weten dat de Snyders een rol houden:

"De Snyders blijven een belangrijk onderdeel van de Warner Bros familie en zijn actief bezig met verschillende aankomende DC-films en blijven ook creatieve input geven voor Justice League. We zijn blij met onze samenwerking en kijken ernaar uit om die voort te zetten."

Het lijkt erop dat ze dan ook gewoon blijven produceren, maar ook dat de Snyder-era van superheldenfilms wel eens voorbij zou kunnen zijn.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Bane1

Avatar

Klinkt logisch aangezien de Snyder’s al een tijdje verlof nemen wegens het verliezen van hun dochter. Waarom zou je überhaupt niet aan de post-production werken van JL maar wel aan de pre-production van aanstaande DCEU films?
Verder denk ik dat Snyder pas bij JL 2 zelf gaat regisseren.

Solid

Avatar

Ik blijf erbij, Snyder is een fantastische regisseur. Watchmen is zooooo goed! Vind het alleen spijtig dat hij geen ander script voor batman vs superman had. Die fucking doomsday... Maar swat, iedereen maakt wel eens een fout. Hopelijk kan hij binnenkort nog eens volledig zijn eigen ding doen...

eltorro

Avatar

@Solid: Eens en Watchmen blijft natuurlijk de beste superhelden film tot nu toe. Ik moet trouwens wel zeggen dat ik genoten heb van de lange versie van Batman V Superman.

Film en Eten

Avatar

@Solid : Ik vind Snyder ook een goede regisseur. Ik ben een grote fan van Man of steel en Watchmen Smiley face

Robbepost

Avatar

+1 Solid
Watchmen is zeer goed. Man of steel en Snyders versie van BvS vind ik ook erg goed. Verder kan ik ook nog steeds genieten van 300.

NiekG

Avatar

Man Of Steel was degelijk, lange versie van Bats was ook een meer dan degelijke superheldenfilm. Visueel zit het altijd geweldig. Watchmen is zijn beste en mooiste film, maar het bronmateriaal was dan ook fantastisch. David Ayer is een twijfelgeval. Suicide Squad was dramatisch.

Speedster

Avatar

En ook +1 van mij voor Solid.

Shifty777

Avatar

Nou, dan laat mij de eerste in dit draadje zijn om te zeggen dat hij Snyder overrated vind. Ja, hij doet visueel wat leuke dingen, maar narratief verder allemaal niet bijzonder en het esthetische gedeelte van zijn films gaat sommigen (zoals mij) op een gegeven moment ook storen. Over David Ayer ben ik ook gaan twijfelen, gezien Sabotage destijds ook een coole trailer had maar een dramatische film was, net als Suicide Squad. Geef nieuwe mensen maar eens de kans. Vind het al heel goed dat Matt Reeves een Batman-film mag maken, zijn films zien er goed uit maar hebben ook daadwerkelijk inhoud en een te volgen narratief, t.o.v. Snyder.

Wilskracht

Avatar

Jammer dat het op deze manier moet gebeuren, maar ik ben er wel blij mee. Ben nooit fan geweest van zijn visuele aanpak van films. Teveel green screen en te weinig geconcentreerd op het verhaal.

nieuwslaatste nieuws

meest populair