'Pacific Rim: Uprising' krijgt nieuwe releasedatum

'Pacific Rim: Uprising' krijgt nieuwe releasedatum

Tijd om te knokken!

Het volgend jaar te verschijnen Pacific Rim: Uprising, het vervolg op het in 2013 verschenen Pacific Rim, heeft een nieuwe releasedatum gekregen. De film van regisseur Steven S. DeKnight stond oorspronkelijk gepland voor 23 februari 2018, maar de blockbusterproductie schuift nu precies een maandje verder op.

De keus van filmstudio Legendary Pictures, die de film produceert, om de Amerikaanse verschijningsdatum van Uprising te verplaatsen naar 23 maart is op z'n zachtst gezegd vrij apart. Die week had de door Guillermo del Toro geschreven film namelijk alle ruimte om zonder nieuwe, vergelijkbare concurrentie van start te gaan. Wellicht dat de grootschalige sci-fi actiefilm productionele problemen heeft?

Misschien is de film verplaatst wegens de vermoedelijk sterke concurrentiekracht van Marvels Black Panther, die op 15 februari verschijnt. Nu opent Pacific Rim: Uprising tegelijkertijd met Liongate's Robin Hood: Origins. Een week later staat Steven Spielbergs Ready Player One op de agenda. De vraag is nu dus nog maar of Legendary een juiste gok heeft genomen.

In Pacific Rim: Uprising zien we hoe een vloot Jaeger-soldaten tegen een groep nieuwe Kaiju-monsters. De cast bestaat onder andere uit John Boyega, Ron Perlman en Scott Eastwood. Het eerste deel haalde wereldwijd zo'n $411 miljoen op. Er zijn nog geen voorspellingen gedaan over de kansen van dit nieuwe gevechtsspektakel.

Hieronder de eerste beelden die tijdens Comic Con werden vertoond!



NieuwsFilm

meest populair