Netflix koopt Millarworld!

Netflix koopt Millarworld!

De comic-uitgever van 'Kick-Ass', 'Wanted' en 'Kingsman' in handen van de streamingreus.

Netflix gaat zich verder mengen in de wereld van de superhelden-/comicverfilmingen. De streamingreus heeft namelijk Millarworld gekocht, de comic-uitgever opgericht door Mark Millar, de bedenker van onder meer het bronmateriaal voor de films Kick-Ass, Kingsman en Wanted. Ook is hij de man achter onder meer de geliefde Marvel comics Civil War en Old Man Logan.

Gezamenlijk gaan Millar en Netflix het werk van Millar vertalen naar films en series, ook geanimeerd. Deze moeten uiteraard exclusief op Netflix gaan verschijnen. Maar Millar zal ook nieuwe verhalen, personages en franchises gaan bedenken onder het Netflix label.

De overname is de eerste ooit door Netflix en het is een volgende stap om samen met gevestigde namen en talent originele content te realiseren. Netflix pief Ted Sarandos over de samenwerking: "Als bedenker en her-uitvinder van een aantal van de meest memorabele verhalen en personages van deze tijd, van Marvel The Avengers tot Millarworlds Kick-Ass, Kingsman, Wanted en Reborn franchises, is Mark bijna een moderne Stan Lee."

Verdere details zijn niet bekend gemaakt. Aangezien Netflix enorm veel eigen content oplevert, zal een eerste film of serie vast in de steigers staan. Welke verfilming zou jij graag willen zien?



NieuwsFilm

meest populair