Eli Roth ziet in 'Death Wish' de comeback van Bruce Willis

De remake komt over een paar maanden uit.

Het zit Bruce Willis niet mee. De 62-jarige acteur werkt zich uit de naad, maar vele filmliefhebbers beweren dat hij zijn rollen met weinig enthousiasme vervult en continue met dezelfde uitstraling optreedt. Het helpt hem dan ook niet dat hij de laatste tijd in veel titels zit die enkel via VOD uitkomen. Van de week kregen we echter de eerste bewegende beelden te zien van de Death Wish-remake, waarin hij het stokje van Charles Bronson overneemt. Volgens regisseur Eli Roth kan dit nog weleens Willis z'n terugkeer betekenen.

Tegenover Yahoo! zei de 45-jarige filmmaker het volgende: "We wilden die geweldige, klassieke Bruce Willis terugbrengen die we allemaal kennen en liefhebben. En we wilden gewoon een leuke, stoere update maken van een gerespecteerde klassieker. Ik wilde Bruce's gloriedagen van 'The Fifth Element', 'Unbreakable' en 'Die Hard' doen herleven, en ik denk echt dat we dat gedaan hebben. Ik bedoel, ik denk echt dat dit zijn 'Taken' kan zijn. Het leuke aan de film is hem gek zien gaan en zien hoe iemand de ethische lijn langzaam verlegt."

Daar waar de wraakfilm uit 1974 gebaseerd is op een twee jaar oudere roman van schrijver Brian Garfield, volgt deze remake simpelweg de voetstappen van Michael Winner's film. Alhoewel er enkele verschillen zijn. Het karakter heet wel nog steeds Paul Kersey, maar hij komt niet uit New York en is ook geen architect. Nu is hij een chirurg die in Chicago woont. Omgaan met wapens leert hij via YouTube-video's.

Roth: "Wat interessant is aan 'Death Wish' is dat het niet om een CIA-agent gaat die weer uit zijn pensioen komt. Hij is geen John Wick, niet een professionele huurmoordenaar. Hij is een gewone vent, een chirurg, een vader die nog nooit een pistool heeft vastgehouden. Met elke moord die hij pleegt komt hij een stap dichter in de buurt met het vinden van de mensen die zijn familie hebben aangevallen. Hij leert nieuwe vaardigheden. Hij wordt beter, beter en beter. Dus rond het einde van de film lijkt hij eigenlijk meer op John McClane. Datgene wat van hem een goede chirurg maakt, maakt van hem uiteindelijk een goede moordenaar."

Volgens het interview heeft Roth goed gekeken naar andere wraakfilms voordat hij met zijn project begon. Hieronder vallen titels als A History of Violence, Unforgiven en Man on Fire. Momenteel is er nog geen Nederlandse releasedatum. Amerikanen kunnen Death Wish vanaf eind november zien. Bekijk hieronder nogmaals de trailer.



NieuwsFilm

meest populair