Meer 'Twilight' en 'Hunger Games' onderweg?

Lionsgate heeft grote plannen.

Met wereldwijde opbrengsten van respectievelijke $3,3 miljard en $2,9 miljard waren de Twilight en Hunger Games franchises enorme successen voor Lionsgate. De studio liet in het verleden al weten meer films in de reeksen te willen maken en deze lijken nu aangekondigd.

Variety weet namelijk te melden dat Lionsgate CEO Jon Feltheimer tijdens een kwartaalbijeenkomst de toekomst van de franchises heeft besproken. "Er zijn veel meer verhalen te vertellen en we zijn er klaar voor als onze bedenkers er klaar voor zijn deze verhalen te vertellen." Feltheimer gaf aan dat ze alleen verder met de filmreeksen gaan als Twilight-auteur Stephenie Meyer en Hunger Games-auteur Suzanne Collins achter de plannen staan.

Lionsgate tracht al een tijdje nieuwe franchises te lanceren. The Divergent Series bleek bijvoorbeeld geen doorslaand succes. Ook met Power Rangers was er weinig echt succes. De John Wick-reeks is financieel wel erg succesvol, maar haalt de scores van de populaire Young Adult-reeks zeker niet. De Twilight en Hunger Games franchises zouden waarschijnlijk prima uitgebreid kunnen worden met spin-offs over andere personages in de originele boekenreeksen.



NieuwsFilm

meest populair