Algemeen

'Deadpool'-regisseur Tim Miller vindt ambitieus nieuw project

Hij verfilmt Neuromancer, over cybermisdaad en kunstmatige intelligentie.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 13:03 in Algemeen
Deadpool-regisseur Tim Miller vertrok in oktober uit het vervolg wegens creatieve verschillen. In de tussentijd tekende hij voor een Terminator-reboot met James Cameron, en nu heeft Miller nog een nieuw project aangenomen. Volgens Deadline zal Miller het boek Neuromancer verfilmen, dat in 1984 geschreven werd door William Gibson.

Het verhaal speelt zich af rond de Matrix, een wereld binnen een wereld, een wereldwijde hallucinatie, de representatie van elke byte aan data in de cyberspace. Henry Dorsett Case is een datadief die hierin actief is, de beste die er maar was. Tot wraakzuchtige voormalig medewerkers zijn zenuwstelsel lam legden. Een mysterieuze opdrachtgever huurt hem in voor een laatste opdracht, waarbij Case te maken krijgt met een ondenkbaar krachtige kunstmatige intelligentie die rond de Aarde zweeft.

Neuromancer is al tot een graphic novel, een videogame, radiostuk en een audioboek vermaakt. Er zijn al meerdere pogingen gedaan er een film van te maken, maar geen daarvan slaagde tot nu toe.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ThomasOMalley

Avatar

Ben benieuwd.
Ik was het alweer vergeten, maar ben blij dat hij achter het stuur zit bij de Terminator reboot, als deze er dan toch moet komen.

meanrat

Avatar

Ben ik gek of lijkt dit verhaal verdacht veel op "The Matrix". Natuurlijk niet alleen maar vanwege de titel, maar 'wereld in een wereld'? Kunstmatige intelligentie? Wereldwijde hallucinatie?

Chris23

Avatar

Je hebt idd goed gezien dat The Matrix dat idee direct van Neuromancer gejat heefd.

Xenolicker

Avatar

Meanrat - je bent misschien wel gemeen, maar zeker niet gek!

MovieWanker

Avatar

Heb de game ooit gespeeld in het Commodore 64 tijdperk.

Master Of Films

Avatar

Oh nee. Ik ben bang dat een gevalletje John Carter, Valerian and the City of a Thousand Planets, Fifth Element, Ghost in the Shell (live action version) & Blade Runner wordt. Persoonlijk juich ik deze project van harte toe. Maar ik betaal enkel om deze film ooit te zien, niet om te maken, laat staan te verdienen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair