'Deadpool'-regisseur Tim Miller vindt ambitieus nieuw project

'Deadpool'-regisseur Tim Miller vindt ambitieus nieuw project

Hij verfilmt Neuromancer, over cybermisdaad en kunstmatige intelligentie.

Deadpool-regisseur Tim Miller vertrok in oktober uit het vervolg wegens creatieve verschillen. In de tussentijd tekende hij voor een Terminator-reboot met James Cameron, en nu heeft Miller nog een nieuw project aangenomen. Volgens Deadline zal Miller het boek Neuromancer verfilmen, dat in 1984 geschreven werd door William Gibson.

Het verhaal speelt zich af rond de Matrix, een wereld binnen een wereld, een wereldwijde hallucinatie, de representatie van elke byte aan data in de cyberspace. Henry Dorsett Case is een datadief die hierin actief is, de beste die er maar was. Tot wraakzuchtige voormalig medewerkers zijn zenuwstelsel lam legden. Een mysterieuze opdrachtgever huurt hem in voor een laatste opdracht, waarbij Case te maken krijgt met een ondenkbaar krachtige kunstmatige intelligentie die rond de Aarde zweeft.

Neuromancer is al tot een graphic novel, een videogame, radiostuk en een audioboek vermaakt. Er zijn al meerdere pogingen gedaan er een film van te maken, maar geen daarvan slaagde tot nu toe.

NieuwsFilm

meest populair