Featured

Alles over 'The Hitman's Bodyguard'

Samuel L. Jackson en Ryan Reynolds op avontuur in Nederland.

door Jim Pedd om 19:01 in Featured
Komende donderdag gaat er een geinige actiekomedie in première, die deels in Nederland opgenomen is: The Hitman's Bodyguard. Vandaag vertellen we je alles over die film. Mocht je benieuwd zijn welke films nog meer in de bioscoop draaien deze week en de komende weken, kan bekijk dan hier onze maandtips.

The Hitman's Bodyguard

Regie: Patrick Hughes | Cast: Ryan Reynolds (Michael Bryce), Samuel L. Jackson (Darius Kincaid), Gary Oldman (Vladislav Dukhovich), Elodie Yung (Amelia Roussel), Rod Hallett (Professor Asimov) e.a. | Scenario: Tom O'Connor | Speelduur: 118 minuten | Genres: Actie, Komedie | Kijkwijzer: 16

Als een belangrijke klant onder zijn ogen wordt vermoord, is Michael Bryce (Reynolds) zijn prestigieuze titel als een van 's werelds beste bodyguards direct kwijt. Om zijn 'triple A-status' weer terug te krijgen moet hij een nieuwe cliënt aannemen: zijn aartsvijand, de beruchte huurmoordenaar Kincaid (Jackson). Kincaid moet getuigen tegen één van zijn voormalig opdrachtgevers, de moordlustige Oost-Europese dictator Vladislav Dukhovich (Oldman). De haat tussen Bryce en Kincaid zit diep, maar nu zijn ze op elkaar aangewezen om binnen 24 uur van Londen naar het Internationaal Gerechtshof in Den Haag te reizen terwijl er een ware klopjacht op hen geopend is. Bomaanslagen, schietpartijen en wilde achtervolgingen dwars door Amsterdam en Den Haag; alles wordt uit de kast getrokken om te voorkomen dat Kincaid een getuigenis aflegt.

Opnames in Nederland

Let op: deze alinea bevat (mogelijk) spoilers. Een deel van The Hitman's Bodyguard is hier in Nederland opgenomen. Zo trok de productie naar het iconische Rijksmuseum in Amsterdam, waar meerdere scènes opgenomen zijn. Allereerst is het daar waar Kincaid bloemen neerlegt voor zijn vriendin, zodat ze die vanuit haar gevangenisraam kan zien. Ook is er een klein bloemenwinkeltje gebouwd door het art department, zodat die scène rond het Rijks opgenomen kon worden. Tot slot nam men een deel van de film op het Museumplein op, waar Bryce in openluchtbar alcohol drinkt, en Kincaid het opneemt tegen een hele reeks huurlingen.

Eerste reacties

The Hitman's Bodyguard heeft op de site RottenTomatoes gemiddeld een 6, na tien getelde recensies. Consensus is er dus nog niet, maar critici noemen het een prima, soms wat voorspelbare actiekomedie, met een weinig vernieuwend uitgangspunt.

Box office prestaties

De film kostte 30 miljoen dollar om te maken. Heel veel is er dus niet voor nodig om het een financieel succes te maken. De combinatie van komische acteurs Samuel L. Jackson en Ryan Reynolds zal er vermoedelijk voor zorgen dat men uiteindelijk een succesvolle film heeft. Verwacht wordt een openingsweekend van 19 miljoen dollar en een totale verdienste van 57 miljoen dollar in de Verenigde Staten. Kortom: helemaal prima dus.

Trivia

De tweede keer dat acteurs Ryan Reynolds en Gary Oldman samenwerkten. Eerder deden ze dat aan Criminal (2016). | Oorspronkelijk zou Jeff Wadlow de film regisseren, maar hij vertrok om True Memoirs of an International Assassin (2016) af te kunnen maken. | Deels opgenomen in Amsterdam.5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Akke Moeka Hara

Avatar

Dit is rommel die ik met veel plezier ontwijk.

NoahMeeuws

Avatar

Ik heb voor deze film 80 euro gekregen om als figurant van een trap te vallen terwijl de stuntman van Ryan Reynolds op zijn motortje langskomt.

Vannacht deze film met collega's bioscoop kijken. Als ik er inzit krijgt de film een 10, wanneer ik er ben uitgeknipt een 1 en doe ik er alles aan om de film te laten floppen Smiley face

KekeBaas

Avatar

Love Ryan Reynolds. Love Samuel L. Jackson. Love Amsterdam.

Moet helemaal goed komen met deze flick.

Nature

Avatar

Kan best vermakelijk zijn.

nieuwslaatste nieuws

meest populair