Bill Nighy ziet 'Pirates of the Caribbean'-terugkeer wel zitten

Bill Nighy ziet 'Pirates of the Caribbean'-terugkeer wel zitten

Is dat wel mogelijk?

Door het grootschalige succes van Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl kon een vervolg niet wegblijven. We kregen er in 2006 en 2007 zelfs twee na elkaar, die samen één groter verhaal vormden. In Dead Men's Chest en At World's End zag Johnny Depp's Jack Sparrow een nieuwe vijand in de vorm van Davy Jones, de kapitein van de vervloekte Vliegende Hollander. De half man/half inktvis werd gespeeld door Engelsman Bill Nighy. In een exclusief interview met Empire onthulde hij graag terug te willen keren naar het universum.

Dit brengt ons wel bij enkele spoilers, betreffende het laatste en nieuwste deel Dead Men Tell No Tales, dat eerder dit jaar uitkwam. In de film trachten Sparrow en co. alle vloeken op zee te verbreken, uiteindelijk slagen ze daarin door de Trident van Poseidon te vernietigen. Orlando Bloom's Will Turner kan daardoor weer terug naar land en wordt herenigd met zijn geliefde Elizabeth Swann. Maar in een extra scène na de aftiteling lijkt het erop dat er nog iemand is teruggekomen: Davy Jones.

De 67-jarige Nighy wist hier niets van en kwam erachter toen hij in een taxi zat. "De chauffeur zei tegen me: 'Speel je in de volgende?' Ik antwoordde: 'Nee, ik wist niet dat er een nieuwe was.' Toen gaf hij aan dat ik in de laatste zat. 'Nee, dat was ik niet,' vertelde ik hem en hij zei: 'Jawel.' Dat is alles dat ik weet. Jullie weten meer dan ik. Ik zou er echter graag nog één willen doen. Ik zou er meteen zijn. Maar ik ben niet benaderd."

Producent Jerry Bruckheimer liet eerder ook weten dat hij Davy Jones graag nog een keer zou willen zien, omdat hij het een iconisch karakter vindt. "Hij was briljant en Bill Nighy's vertolking was geweldig," aldus Bruckheimer. Een vijfde vervolg is nog niet officieel aangekondigd. De film van regisseursduo Joachim Rønning en Espen Sandberg bracht aardig wat geld op, maar niet iedereen was ondersteboven van het eindresultaat. Alhoewel het publiek er zich mee kon vermaken, waren de meeste critici verre van tevreden.



NieuwsFilm

meest populair